Hogyan zajlik a kineziológiai kezelés?

2019.10.04.

Mit csinál velem a kineziológus?

– Ahogyan az én rendelőmben zajlik egy kezelés
Az első kezelés előtt átbeszéljük a fennálló problémát. A kezelés során kiválasztom azt az izmot, amelyikkel a leghatékonyabban tudtam dolgozni a problémáján. Előtesztek segítségével ellenőriztem, megfelelőek-e az izomjelzései arra, hogy elkezdjük a munkát.
Ezeket a lépéseket minden egyes kezelés elején megteszem. Ekkor az együttműködésedre és a probléma megoldásával kapcsolatos felelősségvállalásra is rákérdezek. Izomteszt segítségével keressük meg a megfelelő életkort, ahonnan az emlékek, érzések, érzelmek fakadnak, és azt is izomteszt dönti el, hogy az ok korát, a legjobb megértés korát, vagy csak egy múltban történt, de a problémával összefüggésben lévő eseménnyel kapcsolatos érzelmi stresszt kell oldani.

Oldás különböző módszerekkel

Ekkor már az oldás is elkezdődik különböző módszerekkel, amiket korrekcióknak, vagy érzelmi stresszoldásnak nevezünk. Amikor az izom azt jelzi, hogy ez alkalommal nem kell több korba mennünk, sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem kell dolgoznunk, akkor visszamérjük izomteszt segítségével a munkánk eredményét.
A kezelés végén szintén egy kérdéssort teszek fel. Ezzel mérni tudjuk a munkánk hatékonyságát és azt, hogy sikerült-e megoldanunk a problémát. Azt is izomteszttel állapítjuk meg, hogy ha további oldások szükségesek, mikor jön el azokra a legmegfelelőbb idő. Két oldás között általában 2-4 hét telik el, a legtöbb probléma esetében nincs szükség háromnál több oldásra.

A kezeléssel nem ér véget a folyamat

Otthon elvégzendő feladatot is kaphatsz. Azt, hogy van-e szükséged ilyen feladatokra, illetve pontosan milyen feladatot és mikor, milyen rendszerességgel kell elvégezned, szintén az izomteszt dönti el.
Általánosságban elmondható, hogy az oldások jó érzést okoznak a rendelőmben megforduló embereknek. Gyakran mély érzelmek szabadulnak fel. A kineziológia akkor is egy hatásos kezelés, ha nem emlékszel bizonyos eseményekre, vagy nem akarsz beszélni róluk. A kineziológiai kezelések során gyakran előfordul, hogy az oldás valamilyen, akár hosszú idő óta fennálló fájdalom vagy betegség megszűnését eredményezi.