A vér viszkozitása

A vér az a folyadék a szervezetünkben, amely folyamatos keringése által eljuttatja a sejtekhez, szövetekhez, szervekhez és szerv rendszerekhez a tápanyagot, az oxigént, és elszállítja a salakanyagot és a széndioxidot.

Mi mindent tartalmaz a vér? Egy átlagos embernél a vér mennyisége 5-5,5 liter. A vérplazma, mely a vér kb. 55%-a, 90%-ban vízből áll. Ez egy nagyon fontos momentum, erre még visszatérek.

A vérplazma tartalmazza

A vérplazma tartalmaz még fehérjéket, véralvadási faktorokat, cukrot, billirubint, ásványi anyagokat, hormonokat, maradéknitrogént és komplementer anyagokat.

A vér másik, kb. 45% részének alkotóelmei az alakos elemek. Ezek a vörösvérsejtek, a fehérvérsejtek, és a vérlemezkék.

Ebből is látszik, hogy minden, ami a szervezetünkben zajlik, kapcsolatban áll a vérrel, és ezzel együtt a szív- és érrendszerrel.

A vér adott pályán mozog, a több, mint 100.000 km hosszúságú érhálózatban. Ez kb. 2,5-ször az Egyenlítő!!

Két vérkör látja el a szervezetünket

Mint ismert, két vérkör látja el a szervezetünket. A nagy vérkör az oxigénnel teli vért, a szív pumpálásának hatására, nagy artérián keresztül egyre kisebb és kisebb erekbe pumpálja, egészen a kicsi kapillárisokig, mely a sejteket látja el. Majd a sejtek által leadott széndioxidot és salakanyagot visszaszállítja a kapillárisoktól egészen a nagy erekig összeszedve, és a tüdőn keresztül a kis vérkörben ismét oxigénnel teli vért tud a szív tovább pumpálni.

A szívünk nyugalmi állapotban

Nyugalomban a szív percenként átlagosan 72-szer húzódik össze, kb. 70cm3 vért juttatva a keringési rendszerbe. Összeszorozva megkapjuk, hogy a teljes vérmennyiség megfordul a kis és a nagy vérkörben is 1 perc alatt.

Összegezve a keringési rendszerünk fő résztvevői a szív, az erek és a vér. 5,5 l vér halad át 1 perc alatt a 100.000 km hosszúságú érpályán. Ez azért ütős, igaz?

Miért is nem figyelünk jobban ezekre a fontos momentumokra? Hisz CSAK az életünk múlik rajta…
Az egészségünk védelmében vegyünk részt biorezonancia vizsgálaton.

Magyarországon a vezető halálozási ok még mindig a szív- és érrendszeri betegségek.

És itt visszatérek a vízre, ahogy ígértem.

Mit gondoltok, van fontossága annak, hogy a vér milyen állagú? Mennyire sűrű?

A válasz: igen. A folyadékfogyasztás, főként a megfelelő vízbevitel az egyik segítség a szív- és érrendszer számára a könnyebb működés érdekében.

A nem megfelelő viszkozitású vér az érfalakra gyakorolt súrlódása következtében mikro-sérüléseket okozhat az érfalon.

Következő cikkemben folytatom, hogy mivel és hogyan tudod még könnyíteni és segíteni szív- és érrendszeredet.

Tudatosság, gondolkodás, egészség!