Rólunk – Természetgyógyászat

Csordás Krisztina természetgyógyász vagyok.

„Bármit is csinálsz, lángoljon benne a szíved. Tedd alázattal, kitartással és szenvedéllyel! Legyen az csók, ölelés, karrier, álmok, vagy csak egy nap a munkahétből. Élj végre tiszta szívvel, mint a gyerekek, ne hagyd futni a perceket!
Ne feledd, amit szívből csinálsz, az élni kezd!”

(Peter Noel)

Az Olajfa Természetgyógyászat csapata szeretettel vár egészség-megőrzése valamint a gyógyulás segítése érdekében kezelésekkel, konzultációkkal, kúrákkal és folyamatokkal, valamint előadásokkal, workshop-okkal, beszélgetésekkel.

Természetgyógyász tevékenységemet az Olajfa Természetgyógyászat közösségében, mint alapító tag végzem, valamint szakértőként részt veszek a Gyógyulj Természetesen Mozgalom sokszínű és szerteágazó munkájában.

Alkalmazott módszereim: kineziológia, Life coaching, fitoterápia, kvantum-biorezonancián alapuló egészség analízis, Bach-virágterápia, parapszichológia, kronobiológia, Access Bars, biorezonancia-protokoll kezelések, soft-laser protokoll kezelések, online tanácsadás virtuális egészség choaching, online coaching.

Sokszor, sokféleképpen találkoztam az egészség, betegség, nyugati orvoslás, kínai orvoslás, természetes gyógymódok, gyógyszerek, terápiák sokszínű palettájával. Igényt és belső késztetést éreztem arra, hogy átlássam a gyógyítás-gyógyulás rendszerét, és jobban elmélyedjek egy-egy terület működésében.

Mit jelent számomra a természetgyógyászat?

Ez a szó nem csupán annyi jelentéssel bír, mint „természet” és „gyógyászat”. Így csak azt jelentené, hogy természetes szerekkel gyógyítják meg a beteget. Tanulmányaim és tapasztalataim alapján kialakult nézetem, hogy valakit meggyógyítani nem lehet, ha az a valaki maga nem akar gyógyulni. Gyógyulni csak úgy tudunk, ha aktívan részt vállalunk a folyamatban, amelynek célja a harmónia, az egészség visszaállítása.

Egyre több ismeretre tettem szert, rátaláltam olyan módszerekre, amelyek külön-külön is hatnak, de egymást kiegészítve hatékonyságuk megsokszorozódik. Hatnak a testre, a lélekre, az elmére. Hatások szükségesek ahhoz, hogy a szervezetünk ismét harmonikusan tudjon működni. Mint ahogy hatások kellettek a harmónia felbomlásához is.

Hitvallásom szerint az embert mindig egészében, test-lélek-szellem hármasában kell vizsgálni. Eszerint nem csak tüneteket kezelünk, hanem megvizsgáljuk a tünet kialakulásának okát. Ameddig az ok fennáll, a tüneti kezelés csupán rövid ideig hozhat megoldást.

Célom, hogy tudásommal, eszközeimmel, és tapasztalataimmal olyan gyógyulási lehetőséget adjak az Ön kezébe, melyek az Ön aktív részvételével, gondolkodásmódja és életvitele átalakításával eredményeket, változásokat hoz.

A konvencionális orvoslás eredményei, érdemei elvitathatatlanok, bizonyos esetekben életmentő, nélkülözhetetlen, szükséges. Kutatások, sok-sok év tanulás, modern technikai eszközök segítik orvosainkat abban, hogy segítségünkre legyenek.

Az utóbbi két-három évtizedben megváltoztak gyógyszerszedési szokásaink. Egyre többször, egyre többféle gyógyszert szedünk. Ennek okai lehetnek az időhiány, a kényelmességünk, a fájdalomtól való félelmeink, a média hatása valamint a civilizációs betegségek egyre nagyobb mértékű terjedése.

Központban a prevenció

Természetgyógyászként elsősorban a prevencióra, életmódra, életvitelre helyezem a hangsúlyt, ezáltal sok betegség kialakulása megelőzhető.

Betegség esetén a természetgyógyász feladata a konvencionális orvos terápiája mellett szelíd, mégis hatékony módon segíteni a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindulását, működését. A közös munka eredménye a tünetek csökkenése, az ok megszűnése, javuló közérzet, pozitív gondolkodás, az élet és önmagunk szeretete, megbecsülése.

Fontos, hogy az ember megismerje önmagát és tudatosan alakítsa életmódját, táplálkozási szokásait.

Egyre többen vagyunk már, akinek fontos az, hogy kilépjen a régi, beégett klisékkel kialakított komfortzónájából és valóban el kezdjen élni. Odafigyel, hogy mit eszik, iszik, mennyit mozog, hogyan gondolkodik.

A változás egy folyamat, mely nem mindig könnyű. Mindenkinek saját útja van, melyen csak ő járhat. Természetgyógyászként kísérem, eszközeimmel támogatom a hozzám fordulók útját. Nem minősítek, nem bírálok, nem ítélkezem, nem irányítok. Az én feladatom az empatikus segítségnyújtás.

Miben tudok segíteni?

→       Megszületett az elhatározás egy jobb, tartalmasabb, minőségi élet kialakítására?

→       Meglévő betegségének okát és megoldását szeretné megtalálni?

→       Valamelyik életterületén elakadást tapasztal?

→       Kapcsolataiban (párkapcsolat, szülő-gyermek, baráti, munkahelyi, vagy egyéb kapcsolat) problémák adódnak, és keresi ennek okait, és megoldását?

→       Szeretné megtudni, hogy elegendő tápanyaggal látja-e el szervezetét?

→       Szeretné megtudni, hogy szervezete megfelelő állapotban vannak-e, kell-e nagyobb figyelmet fordítani szervezetének működésére?

→       Szeretné önbizalmát, önértékelését erősíteni?

→       Keresi önmagát, helyét a világban?

→       Előfordul, hogy látszólag indokolatlanul rosszkedvűvé válik, s ennek okait keresi?

→       Szeretné érzelmeit megismerni és megérteni?

→       Tanulási nehézségei vannak?

→       Felismerte, hogy az életben a stresszhelyzeteket nem lehet elkerülni, de jól kezelni igen, és ehhez szeretne tanácsokat kapni, megoldásokat találni?

Változtass, hogy változhass!

„Nem mind arany, ami fénylik. Lehet kedvező körülmények közt gyémánt is.”

Karinthy Frigyes

Időpontfoglalás

vissza