Emésztési zavarok

Emésztési zavarok

Az emésztési zavarok a vastagbél és gyomor meridiánnal hozhatók összefüggésbe. A reflux okozója az epehólyag meridián lehet. Ezek a meridiánok alapvetően befolyásolják az anyagcsere folyamatokat, egyensúlyban tartják az inzulint, a nyálat, az epét és a gyomorsavat. Olyan pszichikai tulajdonságokra vannak hatással, mint a döntőképesség, lélekjelenlét, nincs cél, düh, harag.
Az emésztési zavarok, gyomorproblémák meridiánjainak tápanyagi:

  • B-komplex
  • C-vitamin
  • E vitamin-lecitin
  • Omega

A vastagbél-, gyomor- és epehólyag meridián állapotáról a meridián diagnosztika nyújt átfogó képet.

 

Mi is pontosan a meridián diagnosztika?

A meridiánokon mérni lehet az emberi testben az energetikai viszonyokat, az áramlást, a Yin-Yang túlsúlyt vagy éppen a hiányokat, melyek kezelésük hiányában betegségeket okozhatnak.

A kínai hagyományos orvoslás alapja a 12 fő energiapálya és az ezekhez kapcsolódó 365 meridián pont. A gyors és biztos diagnózis meghatározásában segíti ez a mérőműszer, melynek segítségével néhány perc alatt pontosan felállítható az ember meridián-térképe. Az EMC készülék a hagyományos kínai orvosláson alapuló elektronikus mérőműszer, mely a meridián pályákat méri. Az űrkutatásban kifejlesztett eszköz nagyszerűen egyesíti a hagyományt és a modern tudomány vívmányait. Egykor az űrruhába beépítve 24 ponton mérte az űrhajós állapotát, ami a Földön a programot ellenőrző tudóscsoport számára követhető volt. Ezt az elvet továbbfejlesztve alkották meg az EMC készüléket, mely jelentősen lerövidíti a diagnózist.

Meridián energia pályák

Mit tár fel a meridián diagnosztika?

A hagyományos kínai orvoslás elsődleges célja az egészség megőrzése, a harmónia fenntartása volt. Eszerint 5 alap dolog szükséges az egészséghez, illetve annak megtartásához.

  • Az első a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami a májat és az epét erősíti.
  • A második alapvető dolog a megfelelő hangulatszint, a jókedv, jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti.
  • A harmadik pillér: az étkezés egyensúlya. Jól ismerjük a tanácsot: táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növényi rostot, gabonát, megfelelő mennyiségű fehérjét… Az ideális az lenne, ha naponta 45-féle táplálékot vennénk magunkhoz, ebben természetesen a víz, vagy például a só is benne van. Ha jól összeszámoljuk, bizony a legritkábban jön össze ez a mennyiség. Ezért van szükség megfelelő minőségű táplálék-kiegészítőkre. A megfelelő minőséget, csak természetes alapú, ellenőrzött biológiai termesztésből származó növények használhatók fel. Ez a lépünket és gyomrunkat erősíti.
  • A negyedik alapkő a mozgás, ami a tüdő – szorosan összefügg ezzel a bőr, a vastagbél – erősítését eredményezi.
  • Végül az ötödik fő elem a víz (tiszta víz), amit megfelelő mennyiségben és minőségben kell elfogyasztani. Naponta minimum 2-3 litert kell meginni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Testünk 70 százalékának, vérünk 95 százalékának alkotóeleme a víz, nélkülözhetetlen az élethez. A vese, a húgyhólyag erősítése, a megfelelő méregtelenítés hatékony eszköze az említett folyadékbevitel.

Ha a fenti öt alap egyikével probléma van, akkor az egyensúly felborul és ez a betegség kialakulását eredményezheti. Fontos, hogy éberen figyeljük magunkat, és tudatosan éljünk. Erre a célra fejlesztették ki a meridián diagnosztikát. Segítségével olyan méréseket végzek, amelyek pontos leírással szolgálnak a testünkön található meridián pontokról. Ezáltal könnyen megállapíthatóvá válik, melyik meridián milyen állapotban van.

Jól láthatóvá válnak a testünkönk keresztül haladó energia csatornákban mutatkozó elakadások. Ezek kezelése azért fontos, mert az energia egyensúly felborulása a későbbiek során szervi elváltozásokhoz vezet. Az okok feltárásával és kezelésével azonban könnyen megelőzhetővé válnak azok a betegségek, amelyek kialakulásának kockázatát a hagyományos nyugati gyógyászat segítségével még nem lehet felismerni.

A meridián diagnosztikai vizsgálat menete

A vizsgálat során csak annyit kell tenned, hogy leülsz, semmi kellemetlenséget, fájdalmat nem érzel majd. A mérőeszköz végére helyezett nedves vattacsomót érintek a tested 24 pontjához. Rövid időn belül a számítógép képernyőjén megjelennek a meridián csatornák állapotát jelző táblázatok. Ezt értelmezve adom meg neked a javaslatot a gyenge pontok erősítésére, további elváltozások megelőzésére. Sok esetben táplálkozási tanáccsal is ellátlak.

A meridián mérés alkalmával a szervezet működésébe nem avatkozunk be, semmiféle változást nem idézünk elő.

Az állapotfelmérés után tehát kielemezzük az eredményeket. A program segítségével megállapítom, hogy bizonyos szervek, szervrendszerek, funkcionális egységek mennyire működnek jól, mennyire tudják a feladatukat ellátni.

A meridián mérés pacemakerrel élők számára is lehetséges, semmiféle mellékhatása nincs. Hosszú távon hatalmas előnye, hogy messze a klinikai tünetek megjelenése előtt a figyelmet a megfelelő szervekre, energia-pályákra irányítja, könnyen alkalmazható módszereket ajánlva a gyengeségek erősítésére.

Meridián diagnosztika

Mi következik a meridián diagnosztika után?

A meridián diagnosztikát követően természetgyógyászként igény szerint nemcsak vitaminokat és ásványi anyagokat tudok ajánlani, de meg tudom állapítani, a blokkok feloldásához milyen egyéb kezeléseket vehetnek igénybe vendégeim a hatokénység maximálisra növelésének érdekében. Előfordulhat, hogy fitoterápiára, Bach virágterápiára vagy kineziológiára mutatkozik igény.

 

A meridián diagnosztika kezelést Csordás Krisztina természetgyógyász végzi.