Life Coaching

Mi a life coaching?

„A segíteni akarás nem egyenlő azzal, hogy azonosulok a másik gondjával-bajával. A life coaching, a segítés, a támogatás épp ott kezdődik, hogy kívül maradok, így képes vagyok a támasznyújtásra, tudok más nézőpontból tekinteni a helyzetre. Nyugodt maradok, erős maradok, önmagam maradok. Ha átveszem a másik lelkiállapotát, ha empátia helyett egyfajta kompániát vállalok, akkor könnyen előfordulhat, hogy érzelmileg alkalmatlanná válok a segítésre.”

Ezt az idézetet tartom szem előtt minden egyes alkalommal, amikor találkozom klienseimmel.

Mi történik egy life coaching ülésen?

A life coaching egy személyre szabott folyamat. Célja nem a tudásom átadása, hanem az erőforrásaid mozgósítása. Nagy szerepe van az egymás iránti bizalomnak a folyamat sikerében. Kérdő mondatokkal és kreatív eszközökkel segítek az alternatívákat, lehetőségeket feltárni, majd a kiválasztott opcióhoz segítek megtalálni az egyéni utat. A döntést mindig TE hozod, de én motivállak, katalizátor vagyok a kivitelezésben. Ezáltal fejlődsz, képessé válsz legközelebb hasonló dilemmát egyedül megoldani.

A life coaching ülés csak a TE problémáddal foglalkozik, és strukturált formában, eszközök segítségével, az időkeret betartásával haladunk a cél felé. A találkozások rendszeresek és tervezettek.

A life coaching nem a hibákra, hanem a jövőbeli lehetőségekre fókuszál.

És most engedjétek meg, hogy egy személyes tapasztalat útján mutassam be, milyen hatással volt egy coaching folyamat egyik ismerősöm életére. Kedves ismerősöm, nevezzük Csillának, hozzájárult, hogy megosszam Veled a történetét.

Csilla 7 éve dolgozik munkahelyén, ahol nem érzi jól magát, nincs fejlődési lehetősége sem a szakmájában, sem a jövedelmében. Már hosszú ideje foglalkoztatja egy saját vállalkozás beindítása. Azonban sok sikertelen kísérletet látva maga körül, nem mert még belevágni.

Első találkozásunk (ezt orientációs vagy 0. alkalomnak nevezzük, kb. fél óra és ingyenes) egy kávézóban volt, ahol elmondta a fent leírt problémáját. Megbeszéltük, hogy a life coaching megfelelő lesz a problémája megoldására. Azt is rögzítettük, hogy hetente találkozunk, és minden találkozó 1 óra, illetve hogy körülbelül 6 alkalom elég lesz ennek a helyzetnek a megoldására. Nagyon örült, hogy ilyen rövid időn belül döntésre juthat.

Az első alkalommal megkötöttük a szerződést, és belevágtunk a folyamatba.

Különböző módszerekkel feltártuk a jelen helyzetét, megtalálta a lehetséges alternatívákat, és döntést tudott hozni, hogy számára melyik a megfelelő. Aztán kidolgoztuk a lépéseket a célja eléréséhez.

Az utolsó alkalommal megünnepeltük, hogy megtette az első lépéseket új vállalkozásának létrehozásában.

Úgy fogalmazott, hogy támogató kérdéseimmel és eszközeimmel olyan új lehetőségeket is talált, amire eddig soha nem gondolt. Boldog volt, mert más nézőpontból vizsgálhatta helyzetét, mint eddig. Azt mondta, hogy teljesen új embernek érzi magát, és ezt a környezete is észrevette. Magabiztosabb és céltudatosabb lett.

Megoldások a coaching segítségével

A life coaching sok-sok életterület megannyi problémájának megoldásában segíthet, így például:

  • konfliktuskezelés
  • önismeret
  • idő menedzsment
  • krízis
  • munka-magánélet egyensúly
  • karrier-váltás

A Life coaching időtartama: 60 perc

A Life coaching díja: 20.000 Ft

Rapid-problémamegoldó coaching


Az életed egy jelenlegi problémájának GYORS és HATÉKONY kezelésére ad lehetőséget az OlajfaMethod új programja. 

Ez az új program hatékonyan ötvözi a coaching, az NLP, a kineziológia és a spiritualitás eszközeit.

A RAPID-PROBLÉMAMEGOLDÓ COACHING olyan helyzetekben lehet számodra a legjobb választás, amikor nagyon rövid idő alatt kell megoldást találnod egy jelenlegi problémádra.

A megoldásfókuszú gondolkodásmódodat fogjuk bekapcsolni. 

Rövid, gyors és célratörő módszer, mely 2 X 1,5 óra időtartamot vesz igénybe. Egy hét alatt, hétfőn és pénteken fogunk találkozni az online térben. 

Hétfőn megfogalmazzuk a problémát, megkeressük a megoldás optimális eredményét, és sok-sok új lehetőséget és új nézőpontot tárunk fel. Megbeszéljük azokat a feladatokat, amelyeket péntekig, a következő találkozásig a vállalásaid alapján el fogsz végezni.

Pénteken az önmunkád, ötleteid alapján kidolgozzuk a tervet és az ahhoz kapcsolódó lépéseket. A lépésekhez tartozó érzéseket és gondolatokat nagyon alaposan megbeszéljük, így az esetleges halogatásod  és más akadályozó tényezők kezelésére is lesz eszközöd. 

Egy héten belül visszajelzést fogok kérni a terv megvalósulásáról, a haladásról. 

A RAPID-PROBLÉMAMEGOLDÓ COACHING tehát hétfőn és pénteken, 2 X 1,5 óra az online térben. 

Részletek és időpontfoglalás

      olajfagyogyaszat@gmail.com

      06 30 303 7639

Szeretettel várlak!