Kezdőlap » Life Coaching

Egy coach nem bírál, nem ítélkezik. Nem ad tanácsot. Nem mondja meg, hogy mit tenne a helyzetben. Nem kér számon, nem büntet. Nem viszi bele magát és a saját történetét, az ÖN történetébe. Nem gyógyít, nem kezel.
A coaching nem egy megfoghatatlan, misztikus dolog. A coaching a pszichológia, pedagógia, kommunikáció tudomány, menedzsment, különböző ágazatait összekapcsoló módszer. A coaching által bekövetkező fejlődés, teljesítmény- és eredménynövekedés konkrétan kimutatható.

A Nemzetközi Coach Szövetség szerint: „A professzionális coaching olyan szakmai kapcsolat, amely abban segíti az ügyfelet, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el akár a magánéletében, akár a munkájában, vagy a szervezetben, ahol dolgozik. A coaching folyamat során az ügyfél elmélyíti tudását, növeli teljesítményét, és mindezek eredményeként javul az életminősége. A coaching arra koncentrál, hogy világossá váljon hol tart most az ügyfél, és mit akar tenni annak érdekében, hogy eljusson oda, ahová el szeretne érni.
A coaching folyamat eredménye az ügyfél eredménye, azaz szándékának, választásának és akcióinak a következménye, amelyet a coach, mint a folyamat szakértője támogatott.”

  • A coaching alapelvei a sportpszichológiából erednek
  • Hozzájárul a munkahelyi légkör, üzleti eredmény javulásához, növeli a hatékonyság, illetve a teljesítmény eredményét
  • Jelen- és jövőorientált módszer
  • A hogyanokon dolgozunk, nem a miérteken gondolkozunk
  • A coaching önfejlesztés, ahol a személyes célok eléréséért dolgozunk, a kliens erőforrásainak mozgósításával
  • A coaching az egyik legjobb tanulási módszer Önmagunkról, az életünkről, kapcsolatainkról, problémáinkról, megoldásainkról