Masszázs

A masszázs már az időszámításunk előtti időkben, Hippokratész idejében is jelen volt az emberek életében.
A masszázs nem luxus, hanem egy út az egészségesebb, boldogabb élethez.

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne!”
(Alviai Szent Teréz)

Ha testünket elhanyagoljuk, bizonyos tünetekkel jár, mint pl. izomletapadás, fájdalmas izomgörcsök. Ekkor már muszáj megvennünk a drága krémeket, gyógyszereket, ami nem is azonos egy kellemes masszázzsal, amely megelőzi vagy helyreállítja izmaink és ízületeink normál működését, emellett frissít, ellazít és a mindennapos stressz által okozott álmatlanságot és nyugtalanságot is kiűzi életünkből.
A hölgyek körében legkedveltebb masszázsfajta a FOGYASZTÓ-ALAKFORMÁLÓ-CELLULIT masszázs.

Azoknál az embereknél, akik ülőmunkát végeznek, keveset mozognak, a hajszálerek közül lényegesen kevesebb aktivizálódik, ily módon a bőr anyagcseréje is rosszabb. Összegyűlnek a méreganyagok, amely legtöbb esetben bőrtünetekkel is jár. Ez a cellulit, azaz a narancsbőr.
Hogyan lehet eltüntetni a narancsbőrt?
A Fogyasztó-Alakformáló-Cellulit masszázs nem tartozik a kellemes masszázsok körébe, mivel intenzív és erőteljes fogásokkal oszlatjuk el a bőrben a felgyűlt méreganyagokat.
A masszázs hatását aromaterápiával fokozzuk, mely méregtelenítő és nyirokkeringést stimuláló, serkentő hatása miatt a szétoszlatott méreganyagokat kiüríti a szervezetből.
Fogyókúra esetén általában nem onnan távoznak a kilók, ahonnan szeretnénk (has, comb, csípő), hanem ahonnan nem szeretnénk (arc, mell). A Fogyasztó-Alakformáló masszázs során a vendég által kritikusnak vélt helyekről célzottan tudjuk eltüntetni a kilókat, melynek eredménye centiméterekben mérhető.

A masszázs hatását elősegítjük, ha:

 • kúraszerűen, min. 6-10 alkalommal végezzük
 • napi folyadékbevitelünk kb. 3-4 l, ezzel segítjük a méreganyagok távozását. Ajánlott folyadékok: szénsavmentes víz, méregtelenítő- vagy zöld tea.
 • odafigyelünk a táplálkozásra, kerüljük a cukros dolgokat, mivel ez is hozzáadódik a méreganyagokhoz.

A legismertebb masszázsfajta a FRISSÍTŐ-RELAXÁLÓ masszázs.

Minden ember ösztönszerűen alkalmazza a masszázst, mint egészséges érintést. Ha testünk valamely pontján fájdalmat érzünk, automatikusan rátesszük a kezünket és próbáljuk simítással, dörzsöléssel enyhíteni a fájdalmat. Idegesség esetén sokszor a homlokunkhoz szorítjuk a kezünket és megnyugszunk.
Masszírozáskor céltudatosan alkalmazzuk a jótékony hatású érintést, hogy a szervezet kiegyensúlyozottá váljon, a fájdalom csillapodjon, a testi és lelki feszültségek pedig oldódjanak.
A masszázs serkenti a bőr táplálkozását, növeli ellenálló képességét, fokozódik a vérellátás, mely nagymértékben javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Az élénkebb vérkeringés serkenti a nyirokrendszer működését, amitől javul a lerakódott salak- és méreganyag kiválasztása.
Masszázzsal javíthatjuk az izmok funkcióit, serkenti a szövetekben a keringést és a táplálkozási folyamatot, amely elengedhetetlen feltétele az ízületek jó működésének, ezáltal felszabadítjuk és visszaállítjuk a normál mozgáskészséget. Ily módon megszüntethetjük a fizikai fáradtságot is.

A svédmasszázs a masszázs egyik legelterjedtebb fajtája. A masszázs során a masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet, mellyel csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájás), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

Kiknek ajánlott?

 • Akik rendszeres ülőmunkát végeznek,
 • akiknek mozgásszegény az életmódjuk,
 • akik testi és lelki ellazulásra vágynak.

Ha egy hosszú nap vagy hét után egy kellemes, meleg olajos, kényeztető masszázsra vágynak, a keleti kultúrából Ayurvédikus, Champi-Indiai fejmasszázs vagy a Kleopátra masszázsokból tudnak választani.

AYURVÉDIKUS

Az Ayurvédikus masszázs nem a nyugati kultúrában ismert masszázstípus. Ez egy több ezer éves múlttal rendelkező indiai holisztikus gyógymód. Nem kuruzslás, hanem orvostudomány, amelyet hazánkban is egyre többen alkalmaznak és már az orvostudományi egyetemeken is tanítják. Az „Orvostudomány Anyjának” is nevezik, mert elvei a főbb gyógyászati rendszer alapjaivá váltak. Az ayurvéda szó szerint az „élet tudományát” jelenti, s olyannyira elfogadott, hogy egyike a világ három legnagyobb gyógyászati rendszerének Legfontosabb célja az egészség megőrzése, de emellett a meleg, gyógynövényes olajoknak köszönhetően fáradt testünk és lelkünk teljesen ellazulhat. Megteremti a test, a szellem és a lélek harmóniáját, egészségünk e három pilléren nyugszik.

CHAMPI-INDIAI FEJMASSZÁZS

A fej a test koronája, a gondolatok, a cselekvés és az élet epicentruma. A fejmasszázsnak Indiában kiemelt szerepe volt már az ősi Ayurvédikus szövegekben is. Még ma is, India nagyon sok részén jelenti a napi szépségápolási rutin részét ez az ősi masszázstechnika, manapság azonban lazító, stressz oldó hatása miatt közkedvelt és terápiaként tisztelt tevékenység. Hozzásegít a mélyebb légzéshez, ami fokozza a friss oxigénnel teli vér áramlását az agyban, s ezáltal letisztultabb gondolkodást, erőteljesebb koncentrációt és jobb emlékezőképességet tesz lehetővé.
Az Indiai fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a bőrt, s így fiatalosabb, üdébb és vonzóbb személyiséget varázsol belőlünk. A tápláló meleg és természetes olajok hidratáló és erősítő hatásúak, óvják a hajat és a bőrt az időjárás, a környezetszennyezés és mindenfajta igénybevétel káros hatásaitól. Emellett hajunknak egészséges csillogást is kölcsönöznek.

Miben segít a fejmasszázs?

 • Enyhülnek az arc-, fej-, nyak-, a hát- és a váll izomfájdalmai,
 • csillapodik a feszültségeredetű fejfájás,
 • növekszik az energiaszint,
 • oldódik a stressz, idegesség, levertség és enyhe fokú depresszió,
 • nagyobb kreativitást, tisztább gondolatokat, jobb koncentrációt eredményez,
 • hatására megnyugszunk, kiegyensúlyozottabbak leszünk, javul közérzetünk,
 • pihentetőbb, frissítőbb lesz az alvás
 • erősíti az immunrendszert.

KLEOPÁTRA MASSZÁZS

A régi egyiptomiak nagy gondot fordítottak testük rendszeres ápolására, amely alapja Kleopátra híres tejes, mézes szépségápolása. Nem véletlenül, hiszen ezek a kezelések a testet és a lelket egyaránt kényeztetik.Kókuszcukros, meleg mézes olajos teljes testradírozással kezdődik, mellyel eltüntetjük a felső, elhalt hámréteget, így visszakapjuk a bőr selymes tapintását, valamint a tejes-mézes masszázs közben a krém mélyebbre jut a szövetekben.

Ha pedig ötvözni szeretnék a két kultúrát, az Aphrodité masszázst ajánlom, melyben a vendégek által legkedveltebb részeket masszírozom. Ebben szerepel a fej, az arc, a talp és természetesen a hát, ahol választható krémes, erőteljesebb lazító vagy lágyabb, meleg olajos kényeztető masszázs.

 

APHRODITÉ MASSZÁZS:

„Az Aphrodité masszázs a Vendégek által legkedveltebb testrészek masszázsát foglalja magában.
A hát, mely szinte mindenkinek az egyik legkritikusabb pont, mindegy, hogy ülő- vagy fizikai munkát végez, mindenképpen hatást gyakorol rá.
A kar, melyet szinte állandóan használunk, ezért ráfér a felfrissítés és ellazítás. (ez opcionálisan választható)
A fej és arc, mely a test koronája, ezért szükség van a masszírozására, hogy növekedjen energiaszintünk, oldjuk a stresszt, idegességet és az esetleges fejfájást.
A talp, ahol különböző pontokban összefutnak a testünkben lévő szervek, valamint nagyban fokozza szervezetünk méregtelenítését.

 

A talpmasszázs jótékony hatásai:
-A teljes szervezet működésére harmonizáló hatású.
-Energetizál, mert a testben áramló energiákat is egyensúlyba hozza.
-Ellazít, oldja a testi és lelki feszültséget egyaránt.
-Serkenti a nyirokkeringést és a vérkeringést, ezáltal a sejtanyagcsere felgyorsul és fokozódik a szervezet méregtelenítése.
-Erősíti az immunrendszert.
-Fájdalomcsillapító hatású.
-Ápol

 

Kétféle vivőanyag közül lehet választani:
Masszázskrém, mellyel erőteljesebben végezhető a masszázs, ezáltal könnyebben lehet oldani a fájdalmakat, izomletapadást, görcsöket.
Meleg masszázsolaj, mely lágyabb masszázst jelent, inkább az ellazulás, stressz oldás a cél.”