Nyugtalan alvás

Nyugtalan alvás

Ha az alsó és felső tartományban lévő meridiánok egyensúlya felbomlik, alvásproblémák léphetnek fel. Az alvásproblémák kapcsolatba hozhatók a vese meridiánnal. Ez a meridián a talpon kezdődik, majd a láb belső oldalán halad felfelé, aztán a hason folytatódik, a középvonal mellett halad a szegycsont két szélén fel, majd közvetlenül a kulcscsont alatt végződik.
A vese meridián feladata: az energia háztartás szabályozása, és a test méregtelenítése. Nemcsak az alvásproblémákat említhetjük ezzel kapcsolatban. A vese meridiánben történő elakadás egyébb fontosabb betegségek okozója is lehet. Olyanoké, mint a

 • hajhullás
 • bőrproblémák
 • fülzúgás
 • meddőség
 • szellemi fáradékonyság
 • vese-, hát- és csípőfájdalom
 • nyugtalanság
 • fülgyulladás.

Mit érdemes még tudni róla?

 • A vese meridiánt jellemzően a család és a munkahely okozta stressz gyengíti.
 • A vese meridián által befolyásolt pszichikai tulajdonságok: akaraterő, félelem, féltékenység, bizonytalanság, elégedetlenség, kritika, csalódottság, párkapcsolatban fellépő nehézségek.
 • Az élettel kapcsolatos rizikók fel nem vállalása, a félelem és az érzelmi fáradtság szintén rossz hatást gyakorolnak rá.
 • Alulműködésének egyik tünete lehet a rossz alvás.
 • Megerősítő mondata: szeretem az életet kihívásaival együtt.
 • Tápanyagai: A vitamin, E vitamin-lecitin, B komplex, CaMg, C-vitamin, Béta karotin.
 • Ételei: padlizsán, tengeri moszat, hínár, póréhagyma, nagyszemű bab, köles.

A vese meridián állapotáról a meridián diagnosztika nyújt átfogó képet.

 

Mi is pontosan a meridián diagnosztika?

A meridiánokon mérni lehet az emberi testben az energetikai viszonyokat, az áramlást, a Yin-Yang túlsúlyt vagy éppen a hiányokat, melyek kezelésük hiányában betegségeket okozhatnak.

A kínai hagyományos orvoslás alapja a 12 fő energiapálya és az ezekhez kapcsolódó 365 meridián pont. A gyors és biztos diagnózis meghatározásában segíti ez a mérőműszer, melynek segítségével néhány perc alatt pontosan felállítható az ember meridián-térképe. Az EMC készülék a hagyományos kínai orvosláson alapuló elektronikus mérőműszer, mely a meridián pályákat méri. Az űrkutatásban kifejlesztett eszköz nagyszerűen egyesíti a hagyományt és a modern tudomány vívmányait. Egykor az űrruhába beépítve 24 ponton mérte az űrhajós állapotát, ami a Földön a programot ellenőrző tudóscsoport számára követhető volt. Ezt az elvet továbbfejlesztve alkották meg az EMC készüléket, mely jelentősen lerövidíti a diagnózist.

Meridián energia pályák

Mit tár fel a meridián diagnosztika?

A hagyományos kínai orvoslás elsődleges célja az egészség megőrzése, a harmónia fenntartása volt. Eszerint 5 alap dolog szükséges az egészséghez, illetve annak megtartásához.

 • Az első a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami a májat és az epét erősíti.
 • A második alapvető dolog a megfelelő hangulatszint, a jókedv, jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti.
 • A harmadik pillér: az étkezés egyensúlya. Jól ismerjük a tanácsot: táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növényi rostot, gabonát, megfelelő mennyiségű fehérjét… Az ideális az lenne, ha naponta 45-féle táplálékot vennénk magunkhoz, ebben természetesen a víz, vagy például a só is benne van. Ha jól összeszámoljuk, bizony a legritkábban jön össze ez a mennyiség. Ezért van szükség megfelelő minőségű táplálék-kiegészítőkre. A megfelelő minőséget, csak természetes alapú, ellenőrzött biológiai termesztésből származó növények használhatók fel. Ez a lépünket és gyomrunkat erősíti.
 • A negyedik alapkő a mozgás, ami a tüdő – szorosan összefügg ezzel a bőr, a vastagbél – erősítését eredményezi.
 • Végül az ötödik fő elem a víz (tiszta víz), amit megfelelő mennyiségben és minőségben kell elfogyasztani. Naponta minimum 2-3 litert kell meginni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Testünk 70 százalékának, vérünk 95 százalékának alkotóeleme a víz, nélkülözhetetlen az élethez. A vese, a húgyhólyag erősítése, a megfelelő méregtelenítés hatékony eszköze az említett folyadékbevitel.

Ha a fenti öt alap egyikével probléma van, akkor az egyensúly felborul és ez a betegség kialakulását eredményezheti. Fontos, hogy éberen figyeljük magunkat, és tudatosan éljünk. Erre a célra fejlesztették ki a meridián diagnosztikát. Segítségével olyan méréseket végzek, amelyek pontos leírással szolgálnak a testünkön található meridián pontokról. Ezáltal könnyen megállapíthatóvá válik, melyik meridián milyen állapotban van.

Jól láthatóvá válnak a testünkönk keresztül haladó energia csatornákban mutatkozó elakadások. Ezek kezelése azért fontos, mert az energia egyensúly felborulása a későbbiek során szervi elváltozásokhoz vezet. Az okok feltárásával és kezelésével azonban könnyen megelőzhetővé válnak azok a betegségek, amelyek kialakulásának kockázatát a hagyományos nyugati gyógyászat segítségével még nem lehet felismerni.

A meridián diagnosztikai vizsgálat menete

A vizsgálat során csak annyit kell tenned, hogy leülsz, semmi kellemetlenséget, fájdalmat nem érzel majd. A mérőeszköz végére helyezett nedves vattacsomót érintek a tested 24 pontjához. Rövid időn belül a számítógép képernyőjén megjelennek a meridián csatornák állapotát jelző táblázatok. Ezt értelmezve adom meg neked a javaslatot a gyenge pontok erősítésére, további elváltozások megelőzésére. Sok esetben táplálkozási tanáccsal is ellátlak.

A meridián mérés alkalmával a szervezet működésébe nem avatkozunk be, semmiféle változást nem idézünk elő.

Az állapotfelmérés után tehát kielemezzük az eredményeket. A program segítségével megállapítom, hogy bizonyos szervek, szervrendszerek, funkcionális egységek mennyire működnek jól, mennyire tudják a feladatukat ellátni.

A meridián mérés pacemakerrel élők számára is lehetséges, semmiféle mellékhatása nincs. Hosszú távon hatalmas előnye, hogy messze a klinikai tünetek megjelenése előtt a figyelmet a megfelelő szervekre, energia-pályákra irányítja, könnyen alkalmazható módszereket ajánlva a gyengeségek erősítésére.

Meridián diagnosztika

Mi következik a meridián diagnosztika után?

A meridián diagnosztikát követően természetgyógyászként igény szerint nemcsak vitaminokat és ásványi anyagokat tudok ajánlani, de meg tudom állapítani, a blokkok feloldásához milyen egyéb kezeléseket vehetnek igénybe vendégeim a hatokénység maximálisra növelésének érdekében. Előfordulhat, hogy fitoterápiára, Bach virágterápiára vagy kineziológiára mutatkozik igény.

 

A meridián diagnosztikát Csordás Krisztina természetgyógyász végzi.