Asztalos Alexandra Nikolett

Asztalos Alexandra Nikolett vagyok. Ember. Nő. Lélek. Gyerek. Barát. Álmodozó. Tudatos. Cselekedő. Gondolkodó. Az, aki mindenben a lehetőséget látja. Ahogyan Weöres Sándor írta versében: „Ki minek gondol, az vagyok annak…” Mielőtt coach lettem, a vendéglátásban dolgoztam, középvezetőként, két vendéglátó egység irányítása, több száz ember étkeztetése volt a feladatom. Ez alatt megtanultam hogyan lehet egy csapatot egyben tartani, az embereket motiválni.

Az egykori beosztottjaim tőlem idősebbek voltak, de sikerült kivívnom a tiszteletüket fiatal korom ellenére. Mi volt ennek az útja? Sosem a főnökük voltam, aki parancsokat osztott, hanem vezető, aki partnerként tekintett rájuk, és együtt, csapatban oldottuk meg a problémákat. Számomra a vendéglátás túlságosan tárgyias szakma volt: adag, létszám, megrendelés, számlázás. Hiányoltam egy dolgot: az emberi lelket.

Mindig is vonzott a pszichológia, autodidakta módon tanulmányoztam. Az emberek viselkedését elemeztem, gondolkodtam az okokon, személyiségüket figyeltem. Nagyon sokan osztották meg velem problémáikat, véleményemet kérték ki az adott konfliktussal, helyzettel kapcsolatosan. Egy nehéz, évek óta tartó önválságos időszak után, miután teljesen talpra álltam, eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, szeretnék az embereknek segíteni, hogy megtalálják a saját útjukat, hogy sikeresen kihozzák magukból a maximumot. Ennek hatására lettem Coach.

Coachként megismertem önmagam, új szemlélet alapján élem az életem, ami gyökeres változásokat hozott. Az én coaching filozófiám, az én miértem az, hogy mindannyian önmagunk urai vagyunk. Kicsoda, ha nem mi saját magunknak? Ki adhat engedélyt számunkra, ha nem mi magunk? Ki tudná tőlünk jobban, hogy mire van szükségünk, mi a jó számunkra, hogy milyen úton érjük el a célunkat? Mindenki kompetens abban, hogy a problémáit megoldja.

Hatalmas öröm látni a kliensek változását, az erőt bennük, hogy milyen sikereket érnek el. Számomra nagyon nagy értékkel bír az, hogy olyat tudok nyújtani a klienseimnek, amit sajnos manapság az emberek egy kis része kap meg: törődést, figyelmet. Minden ember, minden reakció, minden élethelyzet, minden út, minden cél más, és leírhatatlan érzés ezen a sok úton a kliens kezét fogva járni. Coachként megismerhetem az embereket mélyen, lehetőségem van arra, hogy mindenkiben felfedezzem az értékeket, és azt meg is mutassam nekik.

Coachként én nem XY-t látok magam előtt, hanem A NŐT, A FÉRFIT, AZ EMBERT, A SZEMÉLYISÉGET.