Kineziológia-Method

Kineziológia-Method

 minden egy helyen, amit tudni szeretnél

Veled is előfordult már, hogy egy teljesen átlagos, hétköznapi helyzetben ugyanaz a visszatérő kellemetlen érzés kerített hatalmába? Miként segíthet ilyenkor a kineziológus?

Van egy ismerősöm, akivel nagyon gyakran előfordult, hogy hirtelenül, és látszólag indokolatlanul rosszkedvűvé vált, sőt, már-már a depresszió jeleit mutatta. Nagyon sokáig nem is ismerte fel az összefüggést, csak az első kineziológia kezelésén hoztuk felszínre a kapcsolatot a legtöbb ember által csodálatosnak tartott rántott hús illata és a lelki állapotának hirtelen változása között. Igen, a rántott hús illata rossz érzést keltett benne.

Belső szorongás látszólag minden ok nélkül?

A vasárnapi rántott hús illata a legtöbb embernek az otthon melegét és a szeretetet juttattja eszébe, de neki görcsbe rándult gyomrot, szorongást okozott, pedig nem vega. Különös, vagy mégsem? Ő annak tartotta. Számára ez egy furcsa összefüggés volt, azonban kineziológusként tudtam: ennek oka egy múltbeli eseményben keresendő. Már az első kezelésünk során kiderült: gyermekkorában egy délelőtt összehívták a nyolcadik osztályosokat az iskolai étkezőben, hogy közöljék velük egy évfolyamtársuk halálhírét. Jó barátok voltak. Hatalmas traumaként érte a hír.

Miközben az évfolyam az étkezőben tartózkodott, a konyhában már javában készült az ebéd. Erősen érződött a rántott hús illata. Az esemény után akárhányszor megérezte ezt az illatot, az mindig bekapcsolta nála azt a rossz érzést, fájdalmat, amit akkor érzett.

Hihetetlennek tűnhet, hogy már a tudatalattiban elraktározott emlék felszínre hozásával mennyit tehetünk az életünkben kialakult gátló tényezők megszüntetéséért. Amikor tudatosult benne, mi a probléma gyökere, már éreztem, hogy sokkal felszabadultabban lép ki az ajtómon, mint ahogyan bejött rajta nem sokkal korábban. Megtette az első lépést a probléma feldolgozása felé.

Miben segít a kineziológus?

A kineziológiai oldások segítséget nyújtanak az életmód, életszemlélet megújításában. A kineziológiai oldás nem magát a fizikai tünetekkel rendelkező betegséget gyógyítja, hanem a betegségek mögött álló érzelmi stressz feltárásával és megoldásával segít hozzá a gyógyuláshoz.

A One Brain (egy agy, egységes agy, integrált agy) kineziológiai rendszer egy egyedülálló módszer, mely egyszerre használja a tudatos, tudatalatti és a testi szintet a probléma feltárására. Célja, hogy képesek legyünk a bal agyfélteke logikáját és a jobb agyfélteke kreativitását egyszerre használni azáltal, hogy az érzelmi stresszt oldjuk. Minden félelem, fájdalom és fájdalomtól való félelem energiablokkot hoz létre. A kineziológiai oldás során ezeket az egykori emocionális töltéseket semlegesítjük, ezáltal az energia blokkot oldjuk.

Miért alakulnak ki az energia blokkok?

A kineziológia energetikai hátterét a hagyományos kínai orvoslás energiatana adja. Eszerint a meridiánokban kering az életenergia, ami minden egyes sejtünket ellátja energiával, életerővel. Kutatások igazolják, hogy minden egyes izom kapcsolatban áll egy meridiánnal. Amennyiben a meridiánon az energiaáramlás nem kiegyensúlyozott, tehát kevés, sok, vagy elakadás van, akkor az izom működése is kiegyensúlyozatlanná válik.

A stressznek két típusa van.

 • A pozitív, ami életünk mozgatója, motorja, pl. vizsga előtt, amit a bizonyítás miatt élünk meg.
 • Van a negatív stressz, amit pl. a vizsga előtt a túlzott elvárás miatt élünk meg.

A példa is jól mutatja, hogy a megoldandó feladatról, az adott szituációról alkotott gondolataink befolyásolják az ehhez kapcsolódó stressz milyenségét. Tehát nem a stressz betegít meg bennünket, hanem az a gondolkodásmód, amivel az adott feladatot megközelítjük.

Az élő szervezet mindig meghatározott módon reagál arra, ha valamilyen specifikus inger éri. Így ha futás vagy kerékpározás közben egy bogár repül a szemünk felé, a szemhéjunk lecsapódik. De csak a szemhéj, más nem mozdul. Ez a specifikus reakció.

Azonban ha az utcán meglátunk egy ugató kutyát, amelytől félünk, akkor a helyzet megoldásához az egész szervezet összehangolt munkájára, aktiválódására van szükség.

 Ekkor kapcsol be a szervezetünk ősi stressz-reakciója, az „üss vagy fuss”

Ezt a vegetatív idegrendszer szimpatikus része szervezi meg. Gyorsul a szívműködés és a légzés, emelkedik a vérnyomás, élénkül az agy tevékenysége, több energiához jutnak az izmok, ugyanakkor elernyed a húgyhólyag, csökken a gyomor és bélműködés, tehát az egész szervezet lehetőséget teremt a harcra vagy a menekülésre.
Ha ez a stressz-reakció tartósan fennáll, pl. félelem a munkahelyen a főnöktől, vagy az iskolában a társak csúfolásától, esetleg egy tanártól, (mert a mai világban már nem a mamuttól félünk), akkor a szervezetünk hosszú ideig eltér a harmonikus, normál működéstől. Ez előbb-utóbb fizikai szinten is betegséget fog okozni, mely megnyilvánulhat fizikai, pszichés betegségekben, lelki kimerültségben, immunrendszer gyengülésében, stb.

Azt azonban tudni kell, hogy az agyunk eltárolja emlékként egész életünk minden egyes kis történését már a fogantatástól kezdve. Minden ilyen kis emlék egy történésből, az arra adott reakcióból, a hozzá tartozó érzelmekből, esetleg illatokból, színekből, hangulatokból, hangokból áll. Amikor újra hasonló szituációban vagyunk, stressz hatására az agy átkapcsol hátsó agyműködésbe, melynek következménye, hogy a tudatos agyműködés leáll. A meglévő emlékképek között keresgélve a tudatalattinkban megjelenik az ehhez fűződő emlék, érzelmekkel, hangulatokkal együtt.

Ilyenkor már nincs szabad döntésünk, mert aszerint reagálunk, amit az emlék kivált belőlünk.

Ez persze nem tudatos. Csak annyit érzünk, hogy ha egy kutya ugat, akkor félünk, elmegyünk onnan, mert az anyukánk azt mondogatta nekünk gyerekként, hogy „a kutya egy harapós, félelmetes állat, ne menj oda hozzá”. Tehát, amikor a kutyát meghalljuk, már nem is akarjuk tudni, milyen kutya ugat, miért ugat. Izmaink összerándulnak, elgyengülnek, és csak elmegyünk onnan.

Ez az élet minden területén így történik. Sokszor teljesen természetesnek vesszük ezeket a berögzült viselkedésformákat. Ilyenkor nincs tudatos agyműködés, de a stressz hatására érzelmi és fizikai blokkok alakulnak ki.

Pánik, stressz? Kezelés!

Mi a kineziológia célja?

Néha gondolkodunk, hogy bizonyos területeken miért nem alakul úgy az életünk, ahogy szeretnénk. Gondolok itt a párkapcsolatra, az anyagi helyzetre, vagy, akár arra, hogy miért botlunk meg mindig a lépcsőn…

Az emberi szervezet testi, lelki, szellemi, érzelmi és energetikai rendszere együtt működik. Ha a harmónia felborul, akkor ez minden szinten kihat, és jelez számunkra. Korunkban nem igazán figyelünk az energetikai, lelki, szellemi és érzelmi jelzésekre, általában csak akkor teszünk valamit, ha már fizikai szinten is érezzük a negatív változást, esetleg betegséget.

A kineziológus izomteszteléssel megkeresi azokat a negatív életeseményeket, amelyek a múltban rögzülve a jelenre hatnak, és a jövőnket is befolyásolják. Anélkül, hogy beavatkozna a szervezet működésébe, megtalálja az ok korát és a múltban oldja ezt a blokkot. Ezáltal hat a jelenre, így az ember számára megteremti a szabad döntés, az új választások lehetőségét.

A kineziológia célja nem a diagnosztizálás, hanem az energetikai egyensúly helyreállítása, az érzelmi stressz oldása. Az oldás során a kineziológus az energetikai blokkokat oldja föl, melynek hatására beindul a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Online Kineziológia-Method

Az első alkalommal átbeszéljük a fennálló problémát. 

Ez a „beszélgetés” a kölcsönös egymásra figyelés terében zajlik. Érdeklődéssel, fókuszáltan irányítjuk a beszélgetést a központi problémád irányába. 

A kineziológia eszközeivel, (online találkozó esetén is vannak alkalmazható lehetőségek) illetve a problémád megoldására leginkább alkalmas egyéb eszközök segítségével elkezdjük az érzelmi stressz oldását. 

Az oldás végén a megtapasztalt felismeréseid irányítanak tovább, az elengedés, a megbocsátás irányába, melyek által ismét szabad döntésekre leszel képes. Az első, a témához kapcsolódó ilyen szabad döntéseddel zárjuk az alkalmat. 

Egy helyzet vagy probléma érzelmi oldására általában 3-5 alkalom szükséges, melyek heti rendszerességgel történnek.

Otthon elvégzendő feladatot is kapsz, mert az önmunka sosem maradhat el.

Általánosságban elmondható, hogy az oldások jó érzést okoznak és gyakran mély érzelmek szabadulnak fel. 

A kineziológia-coaching-method ülések során gyakran előfordul, hogy az oldás valamilyen, akár hosszú idő óta fennálló fájdalom vagy betegség megszűnését eredményezheti. A bemutatott ismerősöm példája azt mutatja, hogy amellett, hogy néhány oldás után az illat hatására nem jött elő többé a rossz érzése, az oldás óta a vállai könnyebben mozognak és megszűnt a lapockái körüli feszítő érzés.

Kinek javallott a kineziológia-Method?

A kineziológia-method hatékony alternatív gyógymódnak bizonyul az alábbi területeken:

 • életkori krízisek
 • párkapcsolati problémák
 • étkezési problémák, súlyproblémák
 • munkakezdés, munkahelyváltás
 • depresszió, idegesség, pánikbetegség, szorongás
 • krízishelyzetek (szülés, válás, halál, baleset)
 • önbizalomhiány
 • emésztési- és gyomorproblémák
 • alvászavar


  A kineziológia-method ülés időtartama: 60-90 perc az  online térben, az otthonod kényelmében, vagy igény szerint személyes jelenléttel


3 alkalom 60 ezer Ft

5 alkalom 95 ezer Ft


Időpontfoglalás