Csordás Krisztina

Csordás Krisztina természetgyógyász, feleség, anya vagyok.

Sokszor, sokféleképpen találkoztam az egészség, betegség, nyugati orvoslás, kínai orvoslás, természetes gyógymódok, gyógyszerek, terápiák sokszínű palettájával. Igényt és belső késztetést éreztem arra, hogy átlássam a gyógyítás-gyógyulás rendszerét, és jobban elmélyedjek egy-egy terület működésében. Mit jelent számomra a természetgyógyászat?

Ez a szó nem csupán annyi jelentéssel bír, mint „természet” és „gyógyászat”. Így csak azt jelentené, hogy természetes szerekkel gyógyítják meg a beteget. Tanulmányaim és tapasztalataim alapján kialakult nézetem, hogy valakit meggyógyítani nem lehet, ha az a valaki maga nem akar gyógyulni. Gyógyulni csak úgy tudunk, ha aktívan részt vállalunk a folyamatban, amelynek célja a harmónia, az egészség visszaállítása.

Egyre több ismeretre tettem szert, rátaláltam olyan módszerekre, amelyek külön-külön is hatnak, de egymást kiegészítve hatékonyságuk megsokszorozódik. Hatnak a testre, a lélekre, az elmére. Hatások szükségesek ahhoz, hogy a szervezetünk ismét harmonikusan tudjon működni. Mint ahogy hatások kellettek a harmónia felbomlásához is.

Hitvallásom szerint az embert mindig egészében, test-lélek-szellem hármasában kell vizsgálni. A holisztikus gyógyítás lényege az, hogy nem csak tüneteket kezelünk, hanem megvizsgáljuk a tünet kialakulásának okát. Ameddig az ok fennáll, a tüneti kezelés csupán rövid ideig hozhat megoldást.

Célom, hogy tudásommal, eszközeimmel, és tapasztalataimmal olyan gyógyulási lehetőséget adjak az Önök kezébe, melyek az Önök aktív részvételével, gondolkodásmódjuk és életvitelük átalakításával eredményeket, változásokat hoz.

A konvencionális orvoslás eredményei, érdemei elvitathatatlanok, bizonyos esetekben életmentő, nélkülözhetetlen, szükséges. Kutatások, sok-sok év tanulás, modern technikai eszközök segítik orvosainkat abban, hogy segítségünkre legyenek.

Az utóbbi két-három évtizedben megváltoztak gyógyszerszedési szokásaink. Egyre többször, egyre többféle gyógyszert szedünk. Ennek okai lehetnek az időhiány, a kényelmességünk, a fájdalomtól való félelmeink, a média hatása valamint a civilizációs betegségek egyre nagyobb mértékű terjedése.

Természetgyógyászként elsősorban a megelőzésre helyezem a hangsúlyt, ezáltal sok betegség kialakulása megelőzhető.

Betegség esetén a természetgyógyász feladata a konvencionális orvos terápiája mellett szelíd, mégis hatékony módon segíteni a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindulását, működését. A közös munka eredménye a tünetek csökkenése, az ok megszűnése, javuló közérzet, pozitív gondolkodás, az élet és önmagunk szeretete, megbecsülése.

A holisztikus természetgyógyászati kezelés a következő elemekből áll:

  • Testi, fizikai szinten: meridián diagnosztika segítségével állapotfelmérés, majd a méreganyagok kivezetésének megbeszélése, megfelelő tápanyagbevitel összeállítása, a betegségre alkalmazható, megfelelő hatóanyag-tartalmú fitoterápiás készítmények összeállítása, megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásának megbeszélése, testreszabott mozgásforma ajánlás.
  • Szellemi szinten: kineziológiai oldások, Access Bars kezelések segítségével az elménkben elraktározott fix nézőpontok, hitrendszerek, viselkedésminták elengedése, félelmeink okának feltárása és oldása.
  • Lelki szinten: Bach-virágterápia segítségével érzelmeink harmonizálása, parapszichológiai módszerek segítségével az életcél felkutatása.

Az említett természetes és szelíd gyógymódok közül nem kell mindegyiket alkalmazni. Az első konzultáció alkalmával megbeszéljük a szükséges terápiákat és kezeléseket.

Feladatomnak tekintem a megelőzés fontosságának hangsúlyozását, a tájékoztatást, az ismeretek közvetítését, valódi információ átadását.
A prevenció sikerének kulcsa a gondolkodásmód megváltoztatása, a szemléletváltás.

Fontos, hogy az ember megismerje önmagát és tudatosan alakítsa életmódját, táplálkozási szokásait.

Egyre többen vagyunk már, akinek fontos az, hogy kilépjen a régi, beégett klisékkel kialakított komfortzónájából és valóban el kezdjen élni. Fontos, hogy mit eszik, iszik, mennyit mozog, hogyan gondolkodik.

A változás mindig nehéz, felmerülhetnek akadályozó tényezők, válaszutak elé érünk. Ezeknél a holtpontoknál is segítség lehet a kineziológia, a Bach-virágterápia, a parapszichológia.

Változtass, hogy változhass!