Az Önbizalom fontossága

Az önbizalom manapság igen fontossá vált az életünk szinte minden területén. Az önbizalom hiány komoly hátrányokat okozhat, legyen szó iskolai teljesítményről, a közösségben való pozícióról, munkáról vagy párkapcsolatról. Bosszantó, amikor nálunk nyilvánvalóan gyengébb képességűek jelentősebb eredményeket érnek el és sikeresebbnek nálunk és pusztán, csak azért mert hisznek magukban.

Az életed a tied

Nem kérdés az önbizalom növelés fontossága és erre számos módszer kínálkozik. Az egyik fontos eleme az önbizalom növelésnek a saját magunkat leértékelő nézőpontjaink megváltoztatása és minden olyan nézőpont elengedése, ami nem hozzánk tartozik. Ha már a szüleink is behúzott nyakkal élték az életüket csöndben és láthatatlanul, azért nekünk még nem kötelező ezt választani még akkor, sem ha biztonságosnak látszik. Te választod milyen életet akarsz élni!

Nézz  rá őszintén a milyen programokat futtatsz tudattalanul, és ha te igazán te lennél választanád-e őket. Ha a válaszod nem akkor tegyél érte, hogy mindez megváltozzon. Maga az elhatározás az első lépés aztán már csak a neked működő módszert kell meg találnod és kitartónak kell lenned.

Mi az oka az önbizalomhiányodnak?

Érdemes nagyon őszintén ránézni mi az oka vagy okai annak, hogy nem bízol magadban. Ennek tükrében válogathatsz a módszerek közül.
Ha az a típus, vagy aki nem szereti kiteregetni a gondjait mások előtt remek választás az Acces Bars kezelés. A te dolgod csupán kényelemben betakarva feküdni a masszázságyon és megszólalnod sem kell, csak ha szeretnél. A kezelő a fejeden lévő energia pontok érintésével segít az engedésben. A pontok mindegyike különböző életterületekhez kapcsolódik és az érintésükkel az adott területtel kapcsolatos nézőpontok, (mint például a pénz, kreativitás, kapcsolatok teremtése, test) tisztulnak. Elengedheted a téged már nem szolgáló, korlátozó hitrendszereidet. A kezelés után könnyed és felszabadult leszel. Számos más lehetőség is kínálkozik akár pszichológus segítségét is kérheted vagy a kineziológia módszere is sokak számára nyújthat segítséget.

Amit másoktól várnál, add meg magadnak!

Az önbizalom növelés egyik fontos lépése hogy felismerd mi a gyökere annak, hogy keveset birtokolsz belőle. Azt is jó, ha tisztán látod van-e olyan terület ahol nagyobb a hiány például a kapcsolatok vagy munka terén lenne jó, ha növekedne az önbecsülésed. Számos esetben gyermekkori lelki sérülésekből ered a bizonytalanság. A meg nem erősítés önmagadban, a folyamatos ítélkezés a felett, ami, vagy és amit teszel romboló hatású. Ha nem vagy olyan szerencsés hogy gyermekként a szüleid biztatása és támogatása vett körül, akkor ezt felnőttként magadnak kell megadnod és megszerezned. Mi kell hozzá, hogy mindazt, amire vágynál másoktól megerősítések, dicséretek, elismerések megadd önmagadnak?

Sajnos a szüleink csupán abból a batyuból tudnak adni nekünk, amibe nekik pakoltak és a minta generációsan öröklődhet. A csekély önbizalmú szülő borítékolhatja, hogy a gyermeke is hasonló gondokkal fog küzdeni. Az apasebek és anyasebek feloldására is számos módszer kínálkozik, mint például a kineziológia vagy a családállítás. Az elfogadó szülőkép kialakítása segít az önbizalom erősödésében.

Ne félj elhagyni a komfortzónádat!

Ahhoz hogy változást érj, el az életedben ki kell lépned a meg szokott mintáidból és a komfortzónádat elhagyva, vállalva az ezzel járó kényelmetlen érzést érhetsz el sikereket. Miután ezt bevállalod és hajlandó vagy meglépni nagy lépést tehetsz előre az utadon, mert elégedett lehetsz magaddal. Bebizonyítottad magadnak hogy képes vagy valamire, amiről azt gondoltad, hogy nem lehetséges a számodra. Ha ez egyszer sikerült sikerülni fog másszor is. Írj listát a céljaidról, amelyekről azt gondoltad neked nem sikerülhet, mert kevés vagy hozzá és szépen sorban valósítsd meg őket. Az önbizalmad óriásit növekedhet, ha mindezt megvalósítod. A listád határidőt is tartalmazzon, ne engedd meg magadnak a halogatást!

Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy mindig kívülről várjuk a megerősítést a helyett, hogy magunkat ismernénk el. Szedd össze mindazon tulajdonságaidat, amelyeket értékesnek ítélsz. A lista legyen jó hosszú. A tükör elé állva elsorolhatod, hogy mi az, amit szeretsz magadon, mi az, amit a legszebbnek találsz a külsődben. Ne legyél fukar a dicséretekkel! Az a jó, ha le is írod mindezt és elő véve időnként újakkal is kiegészítheted.

Választhatsz mást mint eddig!

Amikor kudarc ér nézz rá őszintén, mi a jó neked benne, amiért ezt választottad tudattalanul és mi kellett volna másképp tenned, hogy sikert érj el. Minden rosszban van, valami jó tartja a mondás, és ha megvizsgálod az adott helyzetet meg fogod találni te is. Ez arra is jó, hogy legközelebb, ha a hasonló helyzetbe kerülsz, tudj mást választani, másképp dönteni ezzel esélyt adva a végkifejlet megváltoztatásához.

Tudatosan figyelj oda magadra és a negatív gondolatokat cseréld ki teremtőkre, a kellemetlen élményekben pedig keresd meg az előnyöket. Legyél kitartó és soha ne adj fel semmit így biztos meg talál a siker és az önbizalmad is folyamatosan növekedni fog. Ha egyedül nem megy, akkor pedig ne szégyellj külső segítséget kérni!