A múltra emlékezve

Néhány napig nagyon jó megmozdulás volt itt a FB-on. Ismerősök meghívták egymást, hogy posztoljanak fekete-fehér fotókat magukról.

Én is kaptam erre meghívást, és úgy gondoltam, hogy bár nem jellemző rám, ezt most elfogadom. Elkezdtem keresgetni a régi fotóim között. Jólesett elmerülni az emlékekben, nézegetni a múlt lenyomatait. A fekete-fehér képeken még kisgyermek voltam, és azt gondoltam, hogy a kihívás a női szépséget hozza a középpontba, ezért egy 18 éves koromban készült képre esett a választásom, ami színes ugyan, de már a felnőttkor küszöbén készült.

Önmagam elismerése

Nézegettem a fotót, majd lefotóztam a telefonommal, hogy fel tudjam tenni. Milyen jó is ez a digitális technika. A képet jól felnagyítottam, és különös dolgok jutottak eszembe.

  1. Milyen szép is voltam. Ez nem beképzeltség. Akkor, anno 18 évesen nem éreztem magam szépnek, sőt…
  2. Csillog a szemem, boldog voltam. Emlékszem, egy nagyon szép időszaka volt ez az életemnek.

Tovább gondolkodtam, és tovább nézegettem a régi fotókat. Egyiken szép vagyok, a másikon valami hiányzik. Rájöttem egy nagy igazságra. Sokat olvastam már erről, de most összeállt. Mindenki gyönyörű mindenféle filter, fények, retus és beállítás nélkül, ha boldog. Csillog a szem, élénk és őszinte a tekintet.

Látszat boldogság?

Eddig is láttam, hogy emberek hogyan tesznek úgy közösségi oldalakon és másutt is, mintha boldogok lennének. Elnéztem őket, ahogy bármilyen helyzetben képesek felvenni a fb-mosolyt, a látszat-boldogság fontos elemét. De nézd meg a szemeket! Nagyítsd ki a képeket! Meglátod a valóságot. Sok üres, fénytelen tekintet. Ne érezze magát megbántva senki, hisz akinek nem inge… Akinek meg az, megbántódás helyett dönthet, hogy jól érzi így magát, vagy változtatni akar.

Ha nincs a karantén, valószínűleg eszembe sem jut, hogy régi fotókat nézegessek. Nincs rá időm… mondogattam nagyon sokszor. Tehát minden nap tanít valamire. Én ma is készítettem fotót, és megnéztem kinagyítva is …

Írjatok, hogy milyen témában várjátok a támogatást, különösen a karantén és koronavírus témakörben.

Szeretettel

Kriszta