A testünk öngyógyító rendszer

Testünk egy tökéletesen működő öngyógyító rendszer. Ez a képességünk folyamatosan fejleszthető, a legújabb kutatások szerint pedig a kommunikáció is gyógyító hatású.

Gyermekként megtanították mi az, ami gyógyítható és mi az, ami nem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bármi is legyen a betegség a gyógyuláshoz való pozitív hozzáállás és támogató környezet segítő hatású a végeredményhez. A testünk sokkal többre képes, mint gondolnánk.

A testünk beszél hozzánk

Ha hajlandóak vagyunk odafigyelni rá, felismerhetjük, hogy a testünk pontosan közli, mire van szüksége, jeleket küld a problémáról fájdalommal vagy valamilyen más módon. Ez nem csupán az emberre vonatkozik, minden más élőlényre is. Számos kutatás bizonyította a pozitív környezet hatását állatokra és növényekre.

A sejtjeinknek is saját tudatossága van. A testünk kommunikál velünk és mi is kommunikálhatunk vele. Bármilyen gond esetén beszélhetünk a testünkkel, és ha kitartók vagyunk, biztosak lehetünk benne, hogy megteremtjük a változást.

Bízzunk a testünkben

Nagyon fontos, hogy teljes jelenléttel, valódi együttérzéssel forduljunk a testünkhöz. A sejtek, amelyek a testünk építő kövei érzelmekkel és lélekkel rendelkeznek. Bízzunk saját magunkban és bízzunk a testünkben. Töretlen hittel higgyünk benne, hogy a testünk felül tud kerekedni a betegségen. Figyeljünk a testünkben felbukkanó érzelmekre. Ezek az érzelmek nagy szerepet játszanak a gyógyulásunkban.

Fontos az állapotfelmérés

A fizikai testünkben felbukkanó gondok megoldásában óriási szerepe van a megelőzésnek. A meridián diagnosztika segítségével végzett egészségügyi állapotfelmérés segítségével már a felbukkanásakor elcsíphetjük az egészségügyi problémákat.

A fő cél minden esetben az egészségünk megőrzése, amelyhez öt alapdolog szükséges.
Az egyik a megfelelő minőségű és időtartamú alvás. A megfelelő hangulatszint, vagyis egyfajta alapéletöröm, jókedv. Nagyon fontos a megfelelő az életmódhoz alkalmazkodó változatos és minden szükséges tápanyagot tartalmazó étkezés. Nem hagyható el az egészséges testmozgás és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ami főleg tiszta vízből álljon.

A meridián diagnosztika révén megállapíthatók az alacsony energiaszint, aminek oka lehet a kimerültség vagy valamilyen rejtőzködő gyulladás. A vizsgálat a szív, gyomor, epe, máj meridiánokat is vizsgálja és fény derül a lelki okokra is. Gyakran elegendő néhány életmódbeli változás, rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, megfelelő folyadékbevitel, étrendkiegészítők illetve a stressz csökkentése.