Mire való a meridián diagnosztika?

A mindennapi rohanásban néha már az okát nem is tudjuk, miért vagyunk kimerültek, ingerültek, mi az oka, hogy szorongunk, és nem gondolunk rá, hogy talán már fizikai betegséggel üzen a testünk változásért kiáltva. Hogy mi a valódi ok a természetgyógyászatban használt meridián diagnosztika segítségével könnyedén megtudhatjuk.

Mi a működési elve a meridián diagnosztikának?

A természetgyógyász szakember egy különleges készülékkel vizsgálja a testünkben áramló energiákat a szervezet működésébe való beavatkozás nélkül. Az erre a célra készült EMC készülék a több évszázados múltra visszatekintő kínai orvoslás és a modern technológia házasságából született. A készülék elődjét az űrkutatásban használták. Az űrhajósok ruhájába volt beépítve, a feladata pedig a szervezetük állapotának figyelemmel kísérése volt. A készülék működése során kimutatja a testben az energia áramlásának útját álló blokkokat, amelyek a későbbiekben betegségek kialakulásának melegágyait képezhetik. A testben 12 darab úgynevezett meridián pálya és azokon 365 meridián pont található. Ezek alapján a készülék meridián térképet hoz létre a testről, amelynek segítségével kiderülnek, hol vannak az elakadások, energia blokkok, amelyekre jó, ha odafigyelünk.

Miért szükséges kezelni az elakadásokat?

Az energia áramlásának fennakadásai és az egyensúly felborulása az idő előre haladtával szervi elváltozásokhoz vezethet. Az okok felkutatása és megszüntetése lehetővé teszi a betegségek megelőzését. Ezek a hagyományos orvoslás révén még nem felismerhetők.

A meridiánokban megfigyelhető elakadások például a vastagbél és gyomor meridiánban emésztési problémákat, refluxot. Lélekszinten ezek kapcsolatban állnak a céltalansággal, döntőképességgel, düh és haragkezeléssel.
A vese meridián feladata a test méregtelenítése és az energiaháztartás szabályozása. Az alvásproblémák, hajhullás, bőrproblémák, folyamatos fáradtság, de akár még a meddőség is kialakulásáért is felelős lehet.
A szív meridiánban keletkezett blokk következményei lehetnek a szédülés, vállfájdalom, görcsök, rémálmok, alvási nehézségek és ingerlékenység. Pszichikailag összefügg a tudatossággal, gyorsasággal és a lelki egyensúllyal. Az érzelmeink irányítója ezzel meghatározza a hangulatunkat.

A megelőzés nagyon fontos

Nem kérdés, hogy a leghatékonyabb gyógyítás a megelőzés. Ha elkezdünk tudatosan figyelni magunkra és fontosak vagyunk a saját magunk számára már azzal is sokat tettünk a saját testi és lelki egészségünkért. A pénz hajszolása közben a számlák fizetésének szorításában hajlamosak vagyunk a saját jólétünket figyelmen kívül hagyni. Találjunk időt a pihenésre, regenerálódásra.

Azzal, hogy részt veszünk, egy állapot felmérésen meg tudhatjuk hol érdemes vagy kell változtatnunk az életünkön, étrendünkön, folyadék bevitelünkön vagy a testmozgással kapcsolatosan. Ha ezekre odafigyelünk egészségesebbek és boldogabbak leszünk, és ha szükséges ne szégyelljük szakember segítségét kérni.