Egészség-tudatosság program

Ez a szolgáltatásom online is elérhető: időpontkérés: +36 30 303 7639

Egy jól beállított életmóddal nagyon sok betegség megelőzhető, mert az embert testi-lelki-szellemi szinten megerősíti. Miért fontos az, hogy ne csak az jelentse számunkra az egészséget, hogy kicsit jobban odafigyelünk a táplálkozásunkra és eljárunk sportolni? Azért, mert az egészség alatt nem csak a fizikai egészséget értjük.

Egészség tudatosság Debrecen

Mit foglal magában az egészség-tudatosság program?

A WHO definíciója alapján „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”. Nem szabad tehát külön kezelni a testi és lelki egészséget, ugyanis a kettő szoros összeköttetésben áll egymással, egyik nem létezik a másik nélkül. A fizikai és lelki jólét együttesen eredményezik az ember egészségét. Erre a velünk született genetikai tényezőkön kívül a kapott egészségügyi ellátás és a környezeti hatások mellett az életmódunk bír a legnagyobb befolyással.

Ez azt jelenti, hogy testi és lelki egészségünk legnagyobb részben valóban azon múlik, milyen elvek szerint éljük az életünket. Így magabiztosan adhatok igazat annak az állításnak, miszerint “minden fejben dől el”.

Hogy mutatkozik meg a gyakorlatban ez az egész? Mondok egy példát. Nemrég összefutottam egy barátnőmmel, aki teljes meglepődöttséggel mesélte, mit tapasztalt az azelőtt pár nappal megrendezett 30 éves általános iskolai osztálytalálkozóján. Azt mondta, úgy érezte, mintha nem is egy generációba tartoznának az egybegyűlt emberek – pedig csak néhány hét-hónap korbeli eltérés volt közöttük. Egyeseken már az érkezésükkor is jól látszott, hogy fájnak a tagjaik, alig bírnak kiszállni az autóból. Mikor ők sztoriztak, a beszélgetés is arról folyt, kinek milyen gyógyszereket kell szednie, hogy folyton mennyire fáradtak, és hogy már most alig várják a nyugdíjas kort, de az még messze van. Aztán tovább adták a szót egy másik volt osztálytársnak, aki már ránézésre is legalább 10-15 évvel fiatalabbnak tűnt. Ő elmondta, hogy köszöni szépen, igen is jól van. Még mindig boldog házasságban él, a gyerekek egyetemre járnak és most indítja be a második vállalkozását. Életének akármelyik területéről beszélt, azt igazi szenvedéllyel tette. Aztán újabb diskurzusok kezdődtek arról, ki milyen típusú vérnyomáscsökkentőt szed, majd egy következő osztálytárs elújságolta, hogy jövő héten maratoni táv lefutására készül – az évben már harmadszor fogja teljesíteni ezt a kihívást. A barátnőm pedig egész este azon gondolkozott, hogy lehet az, hogy ennyire egyik osztálytársánál tíz évvel fiatalabbnak, míg a másiknál tíz évvel idősebbnek érezte magát. Hiszen ekkora eltéréseket már nem foghatunk csupán a genetikára.

Ekkor azt mondtam neki, hogy gondoljon bele, abba, hogy a legtöbbek által irigyelt osztálytársak sem csak úgy készen kapták a jelenlegi életüket: ők tudatosan lépkedtek a céljuk felé és energiát fektettek abba, hogy hosszantartó egészségnek és fiatalos lendületnek örvendhessenek.

Az egészség tudatosság célja ugyanez: az, hogy közösen meghatározott irányelvek segítségével úgy változtass az életmódodon, hogy az a testi, lelki és szellemi egészség fenntartását szolgálja a lehető leghosszabb ideig. A legjobb esetben az egészség-tudatosság program prevenciós célú, de szintén szolgálja a már kialakult betegségeknél a felborult harmonikus állapotból a harmonikus állapotba jutást, elősegíti a szervezet öngyógyító erejének beindulását.

egészség tudatosság Debrecen

Hogy zajlik az egészség-tudatosság program?

Az egészség-tudatosság program minden esetben egy beszélgetéssel kezdődik. A beszélgetés során az első kérdések, amelyeket felteszek, mindig a következők:

 • Milyen az az aktuális élethelyzet, amin változtatni szeretnél?
 • Mik a céljaid?
 • Milyen az életritmusod?
 • Mi az, ami hiányzik az életedből?

Az ezekre kapott válaszok alapján hamar kiderül, pontosan hogyan tudok a segítségedre lenni a testi-, lelki és szellemi egészség, harmónia felé vezető utadon.

Ezután végzünk egy állapotfelmérést, melynek kiértékelése során megbeszéljük, hogy melyek azok a területek, amelyeken változtatni kell ahhoz, hogy elérd a célként kitűzött eredményt. A célod lehet akár az, hogy fogyni vagy hízni tudj, akár az, hogy sikerüljön elhagynod valamilyen függőséged, de a stressz-szinted csökkentését is kitűzheted. Egy célhoz mindig több út vezet, ezért közösen megkeressük azokat a kompromisszumos megoldásokat, amelyeket el tudsz fogadni és be tudod építeni az életedbe.

Később sem engedem el a kezed: együtt haladunk előre. Mindig lépésről-lépésre. A nagy cél eléréséhez kis célokat tűzünk ki, amelyek teljesíthetők és a végső cél felé irányulnak. Ezeket a lépéseket a Te egyéni tempódban tesszük meg. Az én célom az, hogy minél kevesebb kudarc és minél több siker érjen az úton. Tehát az első konzultáció után is rendszeresen találkozunk vagy beszélünk telefonon, esetleg online.

Melyek az egészséges és tudatos életmód összetevői?

(kattints az ikonokra)

Virtuális és/vagy személyes egészség-tudatosság program

A természetgyógyász-életmódtanácsadó és a Life coach szaktudásának összekapcsolása egy személyben, egy célért, az EGÉSZségedért…

Az Egészség-tudatosság programot kérheted személyes vagy online formában is.

Mit jelent az egészség?

Akkor vagy az EGÉSZség állapotában, ha testi, lelki, szellemi, érzelmi és szociális szinten is teljes az életed.

A jó hír az, és egyben a rossz hír is az, hogy ezek a szintek összefüggnek, hatással vannak egymásra.

Klienseim akkor keresnek fel, amikor felismerik, hogy az EGÉSZségük már nem teljes, és tenni szeretnének valamit. Ebben a virtuális világban igen sok információ árad, és nem könnyű eligazodni ebben a rengetegben. Segítek, irányt mutatok, hogy mit kellene tenni annak érdekében, hogy a harmónia, az EGÉSZség helyreálljon. Az elköteleződés a változás mellett mindig nagy boldogsággal tölt el, hisz tudom, hogy mindenki csak önmaga tudja öngyógyító folyamatait beindítani. A folyamat elején, mint életmód tanácsadó, minden segítséget, megadok. Azt mindig hangsúlyozom, hogy a tartós javuláshoz minimum 6 hónap szükséges, hisz megoldandó helyzet is több hónap vagy év alatt alakult ki így a megváltoztatása is időbe telik.

Egyik kliensem, Róbert (hozzájárult, hogy elmeséljem történetét), eljött hozzám egy egészség analízisre, mert fáradékony volt, gyakran fájt a feje, és 15 kg túlsúlyt szedett fel 1 év alatt. Nem részletezem az eredményt, aminek alapján megbeszéltük a folyadék-fogyasztást, az étkezést és a mozgást, illetve étrend-kiegészítőt és gyógyteát is javasoltam.

Nagy lelkesedéssel kezdett bele életmódjának változtatásába.

Azonban néhány hét vagy hónap után gyakran valami történik, eltűnik a cél, a motiváció, és az elején oly lelkes kliens visszatér a régi életmódjához. Így a szervezet is gyorsan visszatér az eredeti állapotába, és az EGÉSZség még távolabb kerül.

Ez Róbert esetében úgy alakult, hogy a negyedik héten a munkahelyén a főnöke más munkakörbe helyezte át, illetve a magánéletében is változás állt be, a barátnője külföldre ment dolgozni. Ekkor majdnem feladta a már megkezdett és eredményeket is hozó új életmódját.

Általánosságban ilyenkor a kliens csalódott, önbizalma és önértékelése tovább romlik.

Erre a problémára kerestem és találtam megoldást.

Ekkor a feladatom a motiváció fenntartása, a felmerülő nehézségek és problémák leküzdéséhez szükséges saját erőforrásaid mozgósítása.

Róbert az egészség-tudatosság program eszközeinek segítségével átlendült a nehézségeken, és 7. hónapban már túlsúly nélkül, fejfájás nélkül, és energiával telve élte mindennapjait. Eszébe sem jutott a régi életmódja. Azonban megbeszéltük, hogy szüksége van még egy kis ideig, hogy havonta konzultáljunk.

Az életmód beállítását követően az egészség-tudatosság programban végig kísérem a folyamatot, egészen a kitűzött cél eléréséig, sőt, az életmód fenntartásában is segítek.

Amennyiben Te is külső vagy belső motiváció hiányával küzdesz, viszonylag kevés a kitartásod, esetleg halogató típus vagy, néha kényszeresen meg akarsz felelni a környezeted elvárásainak, DE nagyon szeretnél VÁLTOZÁST az életedben, keress bizalommal.

Az EGÉSZség-tudatosság programot kérheted online és személyes találkozókkal is az időbeosztásodhoz igazodva.

„Egy meg egy az nem kettő, hanem sokkal több. Ha két ember összefog, megnyílnak a lehetőségek, és csodálatos események sora tárul fel.”

Marie Clarence

10 alkalom/150.000 Ft
alkalmanként 60 perc

Kérj időpontot most, ha…

 • fizikai változást szeretnél elérni: a célod, hogy fogyni vagy hízni tudj;
 • szeretnéd elhagyni függőségeidet;
 • egyedül nehéz változtatnod egy aktuális, nem kívánatos élethelyzeten;
 • önbizalomhiánnyal küzdesz;
 • párkapcsolati problémáid vannak;
 • nehezen tudod magad mögött hagyni a múltad;
 • túl sok a stressz az életedben.

Időpontfoglalás