Fókuszálj a mostra!

Gyakran feltett kérdés: Hogyan kezdjek el pozitívan gondolkodni?

Amikor azt mondják, hogy nézd a jó oldalát mindennek, akkor éppen arra bíztatnak, hogy seperd a szőnyeg alá a helyzetet és csukd be a szemed. Ne ezt tedd, kérlek!

A pozitív gondolkodás elsajátítása nem a cél, az csak az eszköz arra, hogy megkönnyítsd az életed.

Hogyan találhatsz rá a valódi megoldásra?

  1. Magad előtt soha ne tagadd le, ami benned van. Csak így lehetséges, hogy elismerd és felismerd azt, ami van, és ekkor elindulhatsz egy másik úton, ha ezt választod.
  2. Tedd fel a kérdést: Mi van bennem most valójában? Hogyan érezhetném magam ahelyett, ahogy most vagyok? Milyen más nézőpontok vannak, amikkel valami mást teremthetek?
  3. Amikor a gondolataidban megfogant a megoldás, a cél, akkor elindulsz és megcsinálod. Ez a kulcs, a valódi pozitív gondolkodás. Amikor nem pozitív mantrákat mormolsz, és nem keresed a csodát, hanem Te vagy a csoda, aki létrehozhat bármit, amit megálmodik. És ha mindent beletettél mégsem az lett az eredmény, amit vártál, akkor megengeded magadnak ezt az opciót és tovább gondolod, hogy most merre indulj tovább. Folytasd ezt az utat vagy válassz egy másikat. Mindig van választás!
  4. Éld meg a pillanatot! Fókuszálj mindig a mostra! Jártál-e már úgy, hogy hónapokig csak azt mondogattad, hogy majd a nyaraláson kikapcsolódsz, majd akkor jól kipihened magad, stb. És amikor a nyaralás 5-6. napjához értél, és már készülődsz hazafelé, akkor érzed vagy talán mondtad is, hogy most kezdtem belejönni. Na ez azért van, mert szokatlan az itt és most érzés, és az hogy ha most nem kapcsolódok ki, akkor megint mikor lesz rá lehetőségem, stb. Nem tanítottad meg az agyadat és a testedet pihenni, kikapcsolódni, ráhangolódni a pillanatra. Nem tudod magad elengedni, mert görcsösen erre a hétre készültél és a görcsöt nem tudod egyik pillanatról a másikra elengedni. Sok családban több a veszekedés a nyaralás alatt, és karácsonykor, mint egész évben. Ennek ez az egyik oka.