Minden fejben dől el

A pozitív gondolkodás egészségre gyakorolt hatásai – az egészséges életmód pozitív gondolkodásra gyakorolt hatásai

Amikor megfogalmazódik a vágy, hogy egészségesebb legyek, vagy egészséges maradjak, akkor ezeket az elemeket mindenképp be kell illesztenünk az új életünkbe. A tudatos gondolkodás az életminőségről, a hogyanról, a mikorról, a mikéntről, és a sikeres mikro-célok teljesítése mind-mind hozzájárul a pozitív gondolkodás kialakulásához.

Az életmódváltással foglalkozó bejegyzésemben is szerepel a pozitív gondolkodás.

Az életmódváltás 9 lépése közül a pozitív gondolkodás a 7. lépés. Megelőzi a megfelelő folyadékfogyasztás, a méregtelenítés, a táplálkozás, a mozgás, az alvás, a pihenés. Ezeket most nem részletezem.

Egy teljesen új világ bontakozik ki előtted, amikor teszel magadért, fontossá válsz magadnak, megszereted az életed, és önmagad.

Az ekkor elsajátított új gondolkodásmód, a pozitív életszemlélet pedig még tovább lendíti az egészség kerekét. Íme, néhány példa:

Legyél hálás

Az öröm, a hála, az elégedettség a sejtekre is jótékonyan hatnak. A rák kialakulásának is kisebb a valószínűsége egy mentálisan erős, optimista embernél.

A szépség belülről fakad, szokták mondani, és ez így is van. Aki derűs, optimista, megoldásokat kereső ember, annak a kisugárzása is pozitív. Ez megszépít, megfiatalít, önbizalommal tölt el bennünket.

A stressz gyengíti az immunrendszerünket is. A pozitív embereket a betegség is jobban elkerüli. Ha mégis megbetegszik, akkor hamarabb gyógyul meg.

Az egészséges életmód és ezzel együtt a pozitív gondolkodás a szorongásos, depresszív időszakokat is lerövidíti.

Kerüld a lehúzó emberek társaságát

A borúlátó, pesszimista embereknek nagyobb az esélyük a szív és érrendszeri betegségekre is. A koleszterin szintet és az immunsejtek reakcióit is befolyásolja az optimista vagy pesszimista életszemléletünk.

A pozitívan gondolkodó emberek tudatosan is kerülik a káros szenvedélyeket, és mentálisan is kevésbé érzik szükségét valamilyen pótcselekvésnek, vagy tudatmódosító, élvezeti szerek használatának.

A pozitívan gondolkodó embernek fontos az egészsége, ezért szán időt magára, a mozgásra, a relaxációra, a pihenésre, és odafigyel a táplálkozására is.

 

Szokták mondani, hogy minden fejben dől el. A leírtak alapján látjuk, hogy akár a kiinduló pont, akár a középpont, de a pozitív gondolkodás mindenképp összeköthető egy egészségesebb élettel. Márpedig ugye a gondolkodás a fejben történik.
Tehát, akkor tényleg fejben dől el.

Csatlakozz az Olajfa Természetgyógyászat VIP csoporthoz!

Adataidat nem adjuk ki senkinek és csakis értékes tartalmakat küldünk ki, mi sem szeretjük az email szemetet!