Minden fejben dől el

A pozitív gondolkodás egészségre gyakorolt hatásai – az egészséges életmód pozitív gondolkodásra gyakorolt hatásai

Amikor megfogalmazódik a vágy, hogy egészségesebb legyek, vagy egészséges maradjak, akkor ezeket az elemeket mindenképp be kell illesztenünk az új életünkbe. A tudatos gondolkodás az életminőségről, a hogyanról, a mikorról, a mikéntről, és a sikeres mikro-célok teljesítése mind-mind hozzájárul a pozitív gondolkodás kialakulásához.

Az életmódváltással foglalkozó bejegyzésemben is szerepel a pozitív gondolkodás.

Az életmódváltás 9 lépése közül a pozitív gondolkodás a 7. lépés. Megelőzi a megfelelő folyadékfogyasztás, a méregtelenítés, a táplálkozás, a mozgás, az alvás, a pihenés. Ezeket most nem részletezem.

Egy teljesen új világ bontakozik ki előtted, amikor teszel magadért, fontossá válsz magadnak, megszereted az életed, és önmagad.

Az ekkor elsajátított új gondolkodásmód, a pozitív életszemlélet pedig még tovább lendíti az egészség kerekét. Íme, néhány példa:

Legyél hálás

Az öröm, a hála, az elégedettség a sejtekre is jótékonyan hatnak. A rák kialakulásának is kisebb a valószínűsége egy mentálisan erős, optimista embernél.

A szépség belülről fakad, szokták mondani, és ez így is van. Aki derűs, optimista, megoldásokat kereső ember, annak a kisugárzása is pozitív. Ez megszépít, megfiatalít, önbizalommal tölt el bennünket.

A stressz gyengíti az immunrendszerünket is. A pozitív embereket a betegség is jobban elkerüli. Ha mégis megbetegszik, akkor hamarabb gyógyul meg.

Az egészséges életmód és ezzel együtt a pozitív gondolkodás a szorongásos, depresszív időszakokat is lerövidíti.

Kerüld a lehúzó emberek társaságát

A borúlátó, pesszimista embereknek nagyobb az esélyük a szív és érrendszeri betegségekre is. A koleszterin szintet és az immunsejtek reakcióit is befolyásolja az optimista vagy pesszimista életszemléletünk.

A pozitívan gondolkodó emberek tudatosan is kerülik a káros szenvedélyeket, és mentálisan is kevésbé érzik szükségét valamilyen pótcselekvésnek, vagy tudatmódosító, élvezeti szerek használatának.

A pozitívan gondolkodó embernek fontos az egészsége, ezért szán időt magára, a mozgásra, a relaxációra, a pihenésre, és odafigyel a táplálkozására is.

 

Szokták mondani, hogy minden fejben dől el. A leírtak alapján látjuk, hogy akár a kiinduló pont, akár a középpont, de a pozitív gondolkodás mindenképp összeköthető egy egészségesebb élettel. Márpedig ugye a gondolkodás a fejben történik.
Tehát, akkor tényleg fejben dől el.