Hogyan zajlik a kineziológiai kezelés?

Mit csinál velem a kineziológus?

– Ahogyan az én rendelőmben zajlik egy kezelés
Az első kezelés előtt megbeszéljük, mire keresünk megoldást. A kezelés során kiválasztom azt az izmot, amelyikkel a legjobban reagált a közös munka során. Előtesztek segítenek annak eldöntésében megfelelőek-e az izomjelzései arra, hogy együtt dolgozzunk a probléma megoldásán.
Ezek a mozzanatok minden egyes kezelés előtt lezajlanak. Arra is rákérdezek hajlandó vagy-e együttműködni velem és vállalod-e a felelősséget a folyamat során. Izomteszt segít megtalálni a megfelelő életkort, ahonnan az emlékek, érzések, érzelmek fakadnak, amely a megoldandót generálja a mostban. Izomteszt dönti el, hogy mióta áll fenn az ok, a legjobb megértés kora is ebből állapítható meg, illetve az is ha csak egy a múltban történt, de a problémával összefüggésben lévő eseménnyel kapcsolatos érzelmi stresszt kell feloldani.

Oldás különböző módszerekkel

Ekkor már az oldás is elkezdődik különböző módszerekkel, amiket korrekcióknak, vagy érzelmi stresszoldásnak nevezünk. Amikor az izom azt jelzi, hogy ez alkalommal nem kell több korba mennünk, sem a múltban, sem a jelenben, sem a jövőben nem kell dolgoznunk, akkor visszamérjük izomteszt segítségével a munkánk eredményét.
A kezelés újabb kérdéssorral zárul. Ezzel lehet mérni a közös munkánk hatékonyságát és azt, hogy sikerült-e megoldanunk a problémát vagy tovább kell még rajta dolgoznunk. Izomteszt mutatja meg a következő kezelés mikor válik aktuálissá. Két oldás között általában 2-4 hét telik el, a legtöbb probléma esetében három oldás elegendő szokott lenni.

A kezeléssel nem ér véget a folyamat

Házi feladatot is kaphatsz. Azt, hogy indokolt-e hogy kapj otthoni feladatot, és hogy mit és milyen rendszerességgel kell végezned, szintén az izomteszt dönti el.
Általánosságban elmondható, hogy az oldások jó érzést okoznak a hozzám forduló embereknek. Csökken a szorongásuk és megoldás centrikusabbá válik a gondolkodásuk. Gyakran mély érzelmek szabadulnak fel, nagy súlyú érzelmi terhek kerülnek elengedésre. A kineziológiai kezelés abban az esetben is hatásos, ha nincsenek emlékeid bizonyos eseményekről vagy olyan mélyen eltemetted őket magadban, hogy senkinek nem akarsz beszélni róluk. A kineziológiai kezelések során nem ritka, hogy az oldás „mellékhatásaként” valamilyen, akár hosszú idő óta fennálló fizikai fájdalom vagy krónikus betegség szűnik meg.