Rekordszámú elhízott gyerek

Rekordszámú az elhízott gyerek

A Public Health England adatai szerint a 10-11 éves korosztályt nézve 25 gyerekből egy súlyosan el van hízva.

A súlyos elhízás az utóbbi években emelkedő tendenciát mutat – írja a bbc.co.uk. Az angliai adatok szerint mintegy 22 000 kiskamaszt érint a súlyos elhízás. A felmérések szerint a túlsúlyos és súlyosan elhízott gyerekek többsége a hátrányos helyzetű családokból kerül ki.

Rekordszámú elhízott gyerek

A helyzet nem csupán Angliára igaz, az elmúlt 20 évben európai szinten is megduplázódott az elhízott gyerekek száma. A jelenség egyik oka a helytelen étkezési szokások, de fontos megemlíteni a sport hiányát is. A kontinensen a 15 év felettiek 60 százaléka egyáltalán nem mozog rendszeresen.

Az elhízás hátterében álló lelki okokat azonban sokkal nehezebb mind észrevenni, mind kezelni, pedig fontos tudni, hogy a stressz szintén a túlsúly egyik előszobája lehet.

Ha azt látjuk a gyermekünkön, hogy nagy teher nyomja a vállát, agyonhajszolt, érdemes gyermek kineziológushoz vinni őt. A kineziológia oldások segítségével feltárja az érzelmi megbetegedéseket, ezzel hozzájárulva a gyógyuláshoz.

Kineziológiai kezelést mindenkinek ajánlanak, akik tanulási nehézségekkel küzdenek, esetleg elváltak a szüleik, vagy önbizalomhiányban szenvednek. A speciális stressz-oldó kezeléseknek köszönhetően még időben meg lehet állítani a káros folyamatokat, így megőrizve a gyermek egészségét.