Recycle

János középvezetőként dolgozott. Boldog volt. Szerette a munkáját. Egy nap a felmondó levelet hozott a postás.

A reménynek ki kell nyitni az ajtót

Nem értette, hisz mindig a legjobbak között volt, nem is értett semmi máshoz. Szégyellte magát, bezárkózott, és 3 napig ki sem mozdult otthonról. Úgy érezte, az élet lenullázta. Telefonján 23 nem fogadott hívás a legjobb barátjától, Károlytól. Rászánta magát arra, hogy legalább a legjobb barátjának elmondja, mi a helyzet. Károly egy szót mondott biztatásul: Recycle – újrahasznosítás!
És elmondta saját tapasztalatát, amit néhány éve hasonló helyzetben élt át, és azt a módszert, ami ebből kimozdította.

Mindig van megoldás

Károly akkor nagyon elkeseredett volt. Annyira egyértelmű volt számára, hogy azon a munkahelyen akar maradni, hogy amikor megkapta a felmondó levelét, nem is hitte el. Még másnap is úgy ébredt, hogy biztosan csak álmodta. Amikor azonban tudatosult benne, hogy ez valóság, kutatni kezdett a neten. Eleinte hasonló munkalehetőségeket keresett. Aztán egy Coach oldalra tévedt, ahol éppen ilyen új karrier és új munkalehetőség keresésében ajánlotta segítségét a szakember.

Nehéz helyzetben is maradjunk nyitottak

Gondolta, mit veszíthet, időpontot kért egy orientációs life coaching ülésre, ami ingyenes volt. A módszer, amellyel saját megoldásait találhatta meg, és nem tanácsokat osztogattak, számára nagyon meggyőző volt. Elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy mihamarabb újra érezze a munkája adta biztonságot. Már az 5. ülés után érezte, hogy újra felfedezte önmagát, és olyan új ajtókat, lehetőségeket talált, melyek egy egészen más, és nagyon biztonságos világ tárult fel előtte. Mivel nagyon szeretett utazni, egy pályázat segítségével utazási vlogger lett. Eddigi irodai munkáját felváltotta az a munka, mely által a hobbyja és szenvedélye lett a pénzkereseti forrása.

A coach segít megoldást találni

Egyik belföldi utazása kapcsán találkozott Jánossal, akivel nagyon mély barátságot kötött.
Most, hogy János hasonló helyzetbe került, Károly javaslatára érkezett hozzám. A negyedik ülésnél tartunk. Már nem szégyenként, hanem lehetőségként tekint a munkája elvesztésére és körvonalazódik az új terület, ahol megtalálja számításait és jól érzi magát.