Túlidealizált társadalom

Nem emlékszem a pillanatra, amikor az élet ilyen könnyűvé vált. Mármint a közösségi média, a reklámok alapján.  

Julianna története

Julianna fiatal lány, aki azért keresett fel, mert életmódjában szeretne változtatni, ugyanis nem érzi jól magát.
Ezt konkretizáltuk, egy egészség analízis, és sok-sok kérdés tisztázása után kiderült, hogy gyakran rosszkedvű, energiátlan, a munka sem úgy megy, ahogyan szeretné.

Az életmódjára vonatkozó beszélgetések közben néhány dolog megfogalmazódott Júliában:

  • Nem ilyennek képzelte a felnőtt életet.
  • Nem ilyennek képzelte a hétköznapokat.
  • Nem ilyennek képzelte a munkát.
  • Nem ilyennek képzelte az anyagi helyzetét.

Amikor beszippantanak a szürke hétköznapok

Elmesélte, hogy az egyetem után lassan elkezdett utánanézni, hol és mikortól kellene dolgoznia. Minden munkalehetőségre nemet mondott, mert a jövedelemmel nem volt megelégedve. Majd jött egy állásajánlat, ahol nagyon magas jövedelmet ígértek. Elfogadta az ajánlatot. Pezsgőt bontott, táncolt a naplementében. Majd felébredt. És elkezdődtek a szürke hétköznapok. Alig maradt ideje a munka mellett, a barátságok is kezdtek megkopni körülötte. Még a szüleinél lakott. Két év alatt a teljes kiégés állapotában találta magát.

Az egészség coach utat mutat

Egészség coach-ként azt vallom, hogy a fizikai, a lelki, a mentális és a szociális jól-lét mind-mind szükséges ahhoz, hogy egészségesnek érezd magad.
Tapasztalatom szerint ez a látszat világ, ami a közösségi média, a reklámok, és az egymásnak gyakran hazudó emberek alkotnak, nagyon görbe tükör a valósághoz képest.

Julianna még csak 4 hónapja elemzi a valóságot velem, de már sokkal jobban érzi magát. Tudja, mire képes, tudja, mire vágyik, és tudja, hogyan fogja céljait megvalósítani. Ez magabiztosságot és önbizalmat ad számára. Párjával már a közös jövőjüket tervezik.