Ha a tested beteg, a lelkedet is vizsgáld meg

Kineziológiai megközelítésben a testi tüneteink mögött minden esetben ott húzódik valamilyen lelki sérülés, amelyre a testünk a betegségen leresztül akarja ráirányítani a figyelmünket. Ez érvényes belső szervi panaszokra és egy végtagtörésre egyaránt.  A kineziológia szerint nem elegendő csupán a tényleges gondot kezelni, hanem az egész embert komplexen kell vizsgálni.

Mi zajlik lélekszinten?

Természetesen ez nem az orvosi ellátás szükségességét kérdőjelezi meg, inkább csupán arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mi zajlik az egyénben, mi lehet a panasz kialakulásának az oka. Mi az, amiben akadályozza a betegség a személyt, mi az, ami miatt létrejött, például egy lábtörés az előre lépésben.

Minden okkal történik

Az hogy mi történik testileg, lelkileg és energetikailag az életünkben igen összetett és teljesen logikus folyamat, sokkal, inkább okkal történik minden, mint ahogyan azt sokan kezelik és értelmezik. Ha csupán a testi tünetekkel törődünk, azt próbáljuk megoldani és a lelki hátteret figyelmen kívül hagyjuk, azzal kockáztatjuk, hogy a javulás csak átmeneti lesz és a gond újra felüti a fejét ugyanúgy vagy nagyon hasonlóan.

Mire figyelmeztethet a betegségünk?

Például ha valakinek a domináns keze eltörik, és nem tudja használni, annak elég sok következménye lesz. Nem tudja saját magát ellátni, segítségre szorul, esetleg fájdalmai is vannak, emiatt foglalkoznia kell saját magával. A fájdalom miatt kénytelen önmagára figyelni, pihenni is muszáj, mert még a megszokott rutinszerű feladatok elvégzése is gondot okoz a számára. Ha felismerjük, miben korlátoz, a fizikai betegség akkor ráláthatunk arra is, hogy mi az, amit észre kell vennünk, mi az, amire fel akarja hívni a figyelmet.  

Például :

  • Lassítani kellene,
  • Többet kellene pihenni,
  • Segítséget kellene kérni, és hogy elfogadhatunk segítséget.
  • Ki kellene szállni a hétköznapi taposómalomból.
  • Itt az ideje az önmagunkkal foglalkozni.

Előfordulhat, hogy egyedül nem sikerül rálátni a problémára, mert nem vagyunk tudatában a mélyben futó programjainknak. Ilyenkor érdemes kineziológus szakember segítségét kérni, aki megbízható izomteszt segítségével feltárja a rejtőzködő lelki okokat.  A kineziológia mellett a biorezonanciás állapotfelmérés használatát is ajánlhatja a szakember.